Κοινές δράσεις Χαμπιαούρη - Καρούσου για ορεινές περιοχές

Κοινές δράσεις Χαμπιαούρη - Καρούσου για ορεινές περιοχές

Θα προωθηθεί η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας με την εγκατάσταση wi-fi σε ορεινές κοινότητες

Οι δράσεις του Στρατηγικού Σχεδίου για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών Τροόδους συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσου με τον  Επίτροπο Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστα Χαμπιαούρη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν η βελτίωση του οδικού δικτύου, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το κύριο οδικό δίκτυο και τη σύνδεση του Τροόδους με το δίκτυο των αυτοκινητόδρομων.

Πιο συγκεκριμένα, τονίστηκε ότι προωθούνται ο δρόμος Λεμεσού – Σαϊττά, ο δρόμος Αστρομερίτη – Ευρύχου , ο δρόμος Λευκωσίας – Παλαιχωρίου, ενώ επιπρόσθετα συζητήθηκε  το χρονοδιάγραμμα για τα  έργα που προγραμματίζονται σε διάφορους ορεινούς δρόμους. Επίσης,  ζητήθηκε από το αρμόδιο Τμήμα, όπου είναι δυνατόν, η επίσπευσή τους.  

Επιπλέον, εξετάστηκαν διάφορες δράσεις, όπως η διεξαγωγή μελέτης για την εφαρμογή και χάραξη Σιδηροδρομικής Γραμμής σύνδεσης Ευρύχου – Σκουριώτισσας, ενώ έγινε αναφορά στην ανάδειξη πολιτιστικών πόρων με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών σε μνημεία και πολιτιστικούς χώρους.

Κατά τη συνάντηση τονίστηκε ακόμα πως θα προωθηθεί η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας με την εγκατάσταση wi-fi σε ορεινές κοινότητες και θα δημιουργηθούν  νέες  υποδομές και  νέες στάσεις λεωφορείων.

Τέλος, αποφασίστηκε όπως διοργανωθεί  επιτόπου επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με τον Επίτροπο Ορεινών Κοινοτήτων στις κοινότητες, με σκοπό την ενημέρωσή τους για τις εν λόγω δράσεις.

Home