Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κοινό μέτωπο για αντιμετώπιση σχολική παραβατικότητας

Του Στέλιου Στυλιανού -
15.03.2019 - 06:30

Κοινό μέτωπο για αντιμετώπιση σχολική παραβατικότητας

Thumbnail
Στέλνουν δεκάλογο προτάσεων και συναντώνται την ερχόμενη εβδομάδα με Χαμπιαούρη οι φορείς της εκπαίδευσης

Κοινό μέτωπο για αντιμετώπιση σχολική παραβατικότηταςΚοινό μέτωπο για αντιμετώπιση της σχολικής βίας και παραβατικότητας σχηματίζουν οργανωμένοι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Προσπάθεια τους να βάλουν φρένο στην εξάπλωση συμπεριφορών που δεν τιμούν κανένα τα τελευταία χρόνια στους σχολικούς χώρους.

Κατά την χθεσινή τους συνάντηση οι φορείς της εκπαίδευσης συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο προτάσεων τις οποίες θα αποστείλουν στο υπουργό Παιδείας με στόχο αυτές να υλοποιηθούν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μάλιστα όπως συμφωνήθηκε κατά την σύσκεψη και κοινοποιήθηκε στον υπουργό οι συναντήσεις οι οποίες θα πραγματοποιούσε ξεχωριστά με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς σε κοινή συνάντηση, αφού όπως τονίστηκε το θέμα μπορεί να λυθεί με την συνεργασία όλων.

Για τον σκοπό αυτό και σεβόμενος την κοινή θέση όλων ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης τους κάλεσε σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο την ερχόμενη Δευτέρα στις 3 το απόγευμα.

Όπως πληροφορείται η Offsite στο υπόμνημα με τις 10 κοινές θέσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων θέματα που έχουν να κάνει με τις περιφράξεις και θυροτηλεφωνα σε όλα τα σχολεία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά και την ενίσχυση των σχολείων με εκπαιδευτικούς ψυχολόγους αλλά και κοινωνιολόγους.

Άμεσα μέτρα

Πηγές από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις σημείωσαν στην Offsite οτι θα πρέπει επιτέλους να αρχίσει η υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων, καθώς όπως επισημαίνεται η σχολική βία αυξάνεται καθημερινά.

Μάλιστα τονίζεται ότι υπάρχουν τομείς οι οποίοι χρειάζονται ριζικές αλλαγές καθώς τα σχολεία και οι συμπεριφορές μαθητών έχουν αλλάξει κατά πολύ την τελευταία δεκαετία.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ Παναγιώτης Γεωργίου ανέφερε ότι θα πρέπει το όλο θέμα να αντιμετωπιστεί με προσοχή και χωρίς να γίνεται η απομόνωση των παραβατικών μαθητών.

Επισήμανε δε ότι οι ίδιοι ως μαθητές έχουν αντιληφθεί την έξαρση του φαινομένου το οποίο εκτείνεται στην κοινωνία ευρήτερα τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να βοηθηθούν από το σχολικό περιβάλλον οι μαθητές αυτοί. 

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ διευκρίνισε ότι οι ίδιοι διαχώρισα την θέση τους όσον αφορά το θέμα περιφράξεων και θυροτηλεφώνων στα σχολεία επισημαίνοντας ότι οι ίδιοι ανέφεραν ότι αυτό το μέτρο δεν πιστεύουν ότι θα λειτουργήσει στον μείωση της παραβατικότητας.   

Τέλος οι ίδιοι οι μαθητές όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Γεωργίου βλέποντας το φαινόμενο των ναρκωτικών στα σχολεία να αυξάνεται είναι σε επαφή με την Αρχή Εξαρτήσεων Κύπρου, για αντιμετώπιση του φαινομένου, αφού όπως είπε η πολιτεία θα πρέπει να δώσει περαιτέρω σημασία στην καταπολέμηση της μάστιγας αυτής στους σχολικούς χώρους και στους χώρους που συχνάζουν μαθητές.

Home