Κολιού: Το πιο πιθανό σενάριο η εκ περιτροπής φοίτηση

Κολιού: Το πιο πιθανό σενάριο η εκ περιτροπής φοίτηση

Όσα δήλωσε η επιδημιολόγος

Το πιο πιθανό σενάριο για την νέα σχολική χρονιά είναι η εκ περιτροπής φοίτηση στα σχολεία, όπως ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας, Μαρία Κολιού στο πλαίσιο του ρεπορτάζ μας για την ερχόμενη σχολική χρονιά. 

Όλα εξαρτώνται από την κατάσταση που θα υπάρχει τέλος Αυγούστου, ανέφερε στην Offsite η Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας, Μαρία Κολιού. “Νομίζω ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι η εκ περιτροπής φοίτηση εφόσον υπάρχει η κατάσταση αυτή εκείνη την στιγμή. Το ένα σενάριο είναι να μην ανοίξουν καθόλου, το άλλο να ανοίξουν εκ περιτροπής και για να πάνε όλοι οι μαθητές η κατάσταση πρέπει να είναι άριστη. Όπως το βλέπω τώρα δεν είναι. Μια καλή επιδημιολογική κατάσταση προϋποθέτει κρούσματα κάτω από 10 ημερησίως. Γι αυτό και πρέπει έχει μεγάλη σημασία να προσπαθήσουμε να σβήσουμε αυτή την έξαρση για να μπορέσουν τα παιδιά μας να πάνε κανονικά σχολείο”. 

Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα με τις έρευνες που έχουν γίνει αν τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό. Το θέμα είναι ότι τα παιδιά απέδειξαν ότι είναι πολύ πειθαρχημένα, αυτό είναι πολύ σημαντικό, τουλάχιστον τα παιδιά των Δημοτικών σχολείων. Αυτό ήταν μια πολύ καλή διαπίστωση που κάναμε όταν άνοιξαν τα σχολεία. Επομένως καλώς άνοιξαν τα σχολεία γιατί τώρα είμαστε γνώστες της κατάστασης”

Home