Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Κόλλησε» η προαγωγή 4ου Βοηθού Αρχηγού - Πληροφορίες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
24.02.2022

«Κόλλησε» η προαγωγή 4ου Βοηθού Αρχηγού - Πληροφορίες

Δέκα μέρες μετά το διορισμό του Υπαρχηγού Δημήτρη Δημητρίου - Τα βήματα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Δέκα μέρες μετά το διορισμό του νέου Υπαρχηγού Αστυνομίας Δημήτρη Δημητρίου και το κενό που άφησε στη θέση του Βοηθού Αρχηγού Επιχειρήσεων η τετράδα των Βοηθών Αρχηγών … παραμένει τριάδα. Η δυστοκία οφείλεται και στη Βουλή, αφού η Αστυνομία αναμένει την αποπαγοποίηση της θέσης Βοηθού Αρχηγού.

Όπως επισήμως, πληροφορούμαστε, το Αρχηγείο αναμένει από την Επιτροπή Οικονομικών να εξετάσει το θέμα, αφού η θέση του Βοηθού Αρχηγού είναι προαγωγής. Μόλις η Βουλή «ανάψει το πράσινο φως» για αποπαγοποίηση, τότε θα προχωρήσει η διαδικασία.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μετά το «ναι» της Επιτροπής Οικονομικών και την αποπαγοποίηση της θέσης θα συσταθεί Επιτροπή Αξιολόγησης που θα εξετάσει τις περιπτώσεις όλων των υποψηφίων για να καταλήξει στον κατάλληλο. Ακολούθως, η Επιτροπή θα ετοιμάσει έκθεση που θα αποσταλεί στον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου. Με τη σειρά του ο Αρχηγός θα στείλει την εισήγησή του στην Υπουργό Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου που θα έχει τον τελικό λόγο για την έγκριση της προαγωγής.

Σημειώνεται ότι υποψήφιοι είναι όλοι οι Ανώτεροι Αστυνόμοι που κατέχουν το βαθμό για 2 τουλάχιστον χρόνια. Τον Βοηθό Αρχηγό προτείνει ο Αρχηγός και διορίζει ο εκάστοτε Υπουργός Δικαιοσύνης. Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες ακούγεται έντονα στους αστυνομικούς κύκλους το όνομα του Αστυνομικού Διευθυντή Λευκωσίας με πολυετή εμπειρία σε διάφορα πόστα Γιαννάκη Γεωργίου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όπως έγραψε η Offsite δεν αποκλείεται μετά την προαγωγή τέταρτου Βοηθού Αρχηγού  να αλλάξουν χαρτοφυλάκια κάποιοι η όλοι οι Βοηθοί Αρχηγοί, αφού ο Αρχηγός Αστυνομίας έχει αυτό το δικαίωμα. Αυτή τη στιγμή, τις τρεις θέσεις των Βοηθών Αρχηγών κατέχουν οι: Γεώργιος Φράγκος (στον Κλάδο Εκπαίδευσης), Χριστόφορος Μαυρομμάτης (στον Κλάδο Διοίκησης) και Πανίκος Αντωνίου (στον Κλάδο Υποστήριξης).

Κανονισμοί για προσλήψεις αστυνομικών

Σε μια άλλη εξέλιξη, στο τελικό κείμενο των κανονισμών για τις προσλήψεις αστυνομικών κατέληξε σήμερα η Επιτροπή Νομικών, μετά την παρουσίαση των αναθεωρημένων σημείων, που προέκυψαν μετά από εισηγήσεις των μελών της.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Όπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής  Νίκος Τορναρίτης, η αναθεώρηση των κανονισμών, που προέκυψε μετά την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για ακύρωση προλήψεων, αποσκοπεί στο να καλύψει τα κενά που εντοπίστηκαν στη διαδικασία των προσλήψεων νέων αστυνομικών. Το ζήτημα θα τεθεί στην Ολομέλεια εντός Μαρτίου.

Home