Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου: Καταδίκασε για ακόμη μια φορά τη βία

Offsite Team -
03.12.2022 - 13:03

Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου: Καταδίκασε για ακόμη μια φορά τη βία

Το Κόμμα για τα Ζώα διοργάνωσε εκδήλωση για εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Το  Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου  με εκδήλωση που διοργάνωσε στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου καταδίκασε για ακόμη μια φορά τη βία από όπου και αν προέρχεται ή οποιαδήποτε μορφή και να έχει, είτε αφορά εγχώριες επιθέσεις, η εμπορία ανθρώπων, σεξουαλική βία σε εμπόλεμες ζώνες ή όχι τον γάμο παιδιών τον ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων ή τη γυναικοκτονία.

Στην  εκδήλωση που διοργάνωσε το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου για εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών προσφέρθηκαν συμβολικά δωρεάν πορτοκάλια και μικρά γλαστράκια αγάπης με παχύφυτα στο Κάστρο στην Κάτω Πάφο.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κυριάκος Κυριάκου ανέφερε πως η βία κατά των γυναικών είναι καθημερινή και έχει πολλά πρόσωπα. Πρόσθεσε πως το οικοδόμημα θεσμικής προστασίας μας έχει χαρακτηριστεί κόκκινο, δεν επιδέχεται επιδιορθώσεις και χρήζει κατεδάφισης και ανοικοδόμησης. Η εκδήλωση, είπε ο κ. Κυριάκου, είναι αφιερωμένη στις γυναίκες που προσποιούνται ότι είναι ίσες με τους άντρες τη στιγμή που ξέρουν ότι είναι ανώτερες.

Είπε ακόμη ότι η βία κατά των γυναικών δεν είναι κατάλοιπο άλλων εποχών, δεν είναι φαινόμενο τρίτων χωρών και πως η βία κατά των γυναικών δεν είναι η κακιά στιγμή ενός παρανοϊκού.  Το Κόμμα για τα Ζώα, συνέχισε, προωθεί διαφωτίζει ούτως ώστε οι πολίτες να καταλάβουν ότι οι γυναίκες έχουν την δυναμική και πρέπει να τις σέβονται. 

Από την πλευρά της η Λουκία Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι η εκδήλωση είχε αρχικά διοργανωθεί για την 25η Νοεμβρίου, η οποία έχει καθιερωθεί παγκόσμια ως ημέρα κατά της βίας των γυναικών, αλλά είχε αναβληθεί λόγω κακοκαιρίας.

Σε σχέση με την προσφορά πορτοκαλιών η κ. Χατζηγεωργίου είπε πως το πορτοκαλί χρώμα έχει καθιερωθεί αυτή την συγκεκριμένη ημέρα και εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ανταπόκριση των πολιτών.

ΚΥΠΕ

Home