Κομμένες οι εκδρομές στο Τρόοδος - Έγιναν καταγγελίες

Κομμένες οι εκδρομές στο Τρόοδος - Έγιναν καταγγελίες

Σαφές το διάταγμα

Κομμένες είναι οι εκδρομές στο χιονισμένο Τρόοδος μέχρι τις 31 Ιανουαρίου λόγω των περιοριστικών διαταγμάτων με αφορμή τον κορωνοϊό.  Σύμφωνα με την Αστυνομία, για τις επόμενες 16 μέρες στο Τρόοδος θα πηγαίνουν μόνο όσοι θέλουν να περπατήσουν στα μονοπάτια της φύσης της περιοχής Τροόδους γιά άσκηση.

Με άλλα λόγια όσοι θέλουν να πάνε στο Τρόοδος επιλέγουν την επιλογή «6» στον αριθμό 8998 έχοντας στη διάθεσή τους τρεις ώρες.

Συνεπώς με βάση το διάταγμα απαγορεύεται η επίσκεψη για λόγους ψυχαγωγίας στο χιονισμένο αυτές τις μέρες τοπίο.  Ωστόσο, όπως μας λέχθηκε από την Αστυνομία Τροόδους έγιναν καταγγελίες πολιτών που παραβίασαν το διάταγμα.

Τι λέει το Διάταγμα για συναθροίσεις, άσκηση και μετάβαση σε άλλη πόλη (ΕΔΩ το Διάταγμα αυτούσιο)

Κατ’ αρχάς να αναφέρουμε ότι το Διάταγμα αναφέρει ότι: 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ:

Η πρόσβαση και οι κοινωνικές συναθροίσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους συναθροίσεων, και συγκεκριμένα σε πλατείες, πάρκα, φράγματα, εκδρομικούς χώρους, μαρίνες, παραλίες, πεζόδρομους, κτλ.

>>> Διάταγμα: Χωρίς SMS για άσκηση κοντά στο σπίτι σας<<<

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ

Η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο σε πάρκα, γραμμικά πάρκα και παραλίες αποκλειστικά για σκοπούς φυσικής άσκησης εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο ενήλικα άτομα εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων και περιορίζονται στους χώρους όπου επιτρέπεται η πρόσβαση. 

Επιτρέπεται επίσης η μετάβαση προσώπων σε άλλη Επαρχία, πέραν αυτής που μόνιμα διαμένουν (πρώτη κατοικία), για σκοπούς ατομικής άθλησης στη θάλασσα, νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα, εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων που συνοδεύονται από τους γονείς τους. Η μετάβαση είναι για εύλογο διάστημα και τα πρόσωπα πρέπει να επιστρέψουν την ίδια μέρα στη μόνιμη κατοικία τους, το αργότερο μέχρι τις 9 το βράδυ. Οι μόνιμα διαμένοντες κάτοικοι σε Επαρχίες στις οποίες έχουν πρόσβαση στη θάλασσα, δεν δύνανται να μεταβούν σε άλλη Επαρχία για σκοπούς φυσικής άθλησης.

Επαρχία Λεμεσού η πλατεία Τροόδους

Σημειώνουμε ότι η πλατεία Τροόδους και η χιονίστρα είναι στην Επαρχία Λεμεσού.  Υπάρχουν όμως περιοχές στο Τρόοδος που είναι χιονισμένες και ανήκουν στην Επαρχία Λευκωσίας. 

Άρα στην πλατεία Τροόδους με βάση το Διάταγμα μπορούν να πάνε μόνο άτομα από την Επαρχία Λεμεσού για άσκηση ή άθληση. Άτομα από την Επαρχία Λευκωσίας μπορούν να πάνε σε περιοχές της Επ. Λευκωσίας επίσης μόνο για άσκηση ή άθληση.

 

Home