Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κορωνοϊός: Δεν καταργείται ακόμα η καραντίνα για κρούσματα

Offsite Team -
10.06.2022 - 06:30

Κορωνοϊός: Δεν καταργείται ακόμα η καραντίνα για κρούσματα

Φόβος για αύξηση κρουσμάτων λόγω υπο-παραλλαγών της Όμικρον

Μπορεί να αποχωριστήκαμε τις μάσκες, μπορεί τα πλείστα μέτρα να έχουν αρθεί, ωστόσο, ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει. Και σίγουρα δεν πρόκειται να φύγει από τη μια μέρα στην άλλη.

Ένα από τα μέτρα που απ’ότι φαίνεται δε θα καταργηθεί σύντομα, είναι η καραντίνα για τα κρούσματα. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκησε ο Ηρακλής - Χτύπησε το καμπανάκι στο Παιδοογκολογικό

Τι ισχύει σήμερα για τα κρούσματα

Για τα θετικά στον κορωνοϊό άτομα σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 7 Απριλίου 2022 η αποδέσμευση από την απομόνωση γίνεται αυτόματα την 7η ημέρα από την ημερομηνία δειγματοληψίας του πρώτου θετικού αποτελέσματος χωρίς την ανάγκη διενέργειας εργαστηριακού ελέγχου. 

Οι πολίτες ενημερώνονται από το προηγούμενο βράδυ με SMS αποδέσμευσης. 

Το θετικό άτομο ωστόσο έχει το δικαίωμα να διενεργήσει με ιδίαν έξοδα μοριακό έλεγχο PCR σε εγκεκριμένο από το Υπουργείο Υγείας εργαστήριο την 5η ημέρα αυτοπεριορισμού του και να αποδεσμευτεί την ίδια ημέρα νοούμενου ότι το αποτέλεσμα του ελέγχου είναι αρνητικό.

Υπάρχει ο φόβος πισωγυρίσματος

Μιλώντας στην OffsiteNews ο δρ Πέτρος Καραγιάννης εξέφρασε την εκτίμηση ότι δύσκολα θα καταργηθεί η καραντίνα για τα κρούσματα.

«Ήδη ακούμε για κάποιες αυξήσεις στον αριθμό των κρουσμάτων στην Πορτογαλία, την Γαλλία αλλά και στην Ελλάδα».

Ερωτηθείς ο δρ Καραγιάννης απάντησε ότι «οι νέες εξάρσεις που παρατηρούνται οφείλονται σε υπο-παραλλαγές της Όμικρον».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι βάσει και των στοιχείων από την ομάδα ιχνηλάτησης, προ ημερών είχαν εντοπιστεί και στην Κύπρο κρούσματα των υπο-παραλλαγών της Όμικρον, ωστόσο είναι σε χαμηλά επίπεδα προς το παρόν.

«Υπάρχει το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα κρούσματα των υπο-παραλλαγών και να μας δημιουργήσουν πρόβλημα στην επιδημιολογική εικόνα». 

Καταληκτικά ο δρ Καραγιάννης επανέλαβε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να εφησυχάζονται, να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας και να φορούν τις μάσκες τους -παρόλο που καταργήθηκε το μέτρο- όπου υπάρχει συνωστισμός. 

Home