Κορωνοϊός: Θα ακυρωθούν οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό;

Κορωνοϊός: Θα ακυρωθούν οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό;

Τι ζητούν οι γονείς

Έντονη αναστάτωση επικρατεί και στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες λόγω της επέκτασης του κορωνοϊού με τους γονείς να ανησυχούν για τα επερχόμενα σχολικά ταξίδια των μαθητών στο εξωτερικό.

Το ενδεχόμενο ακύρωσης των εκδρομών στο εξωτερικό για τους μαθητές δεν είναι απίθανο σενάριο, καθώς μέρα με τη μέρα ο ιός κερδίζει έδαφος και επεκτείνεται σε όλο και περισσότερες χώρες. 

Όπως δήλωσε στην Offsite, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμου Γονέων, Χαράλαμπος Διονυσίου, οι γονείς ζητούν απαντήσεις από το Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τις εκδρομές, αλλά και παράταση πληρωμών των δόσεων τους για τα ταξίδια. “Οι εκδρομές της 1ης Λυκείου και των Τεχνικών Σχολών είναι προγραμματισμένες για το Πάσχα και το Καλοκαίρι για την Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία και Πολωνία. Για αυτές τις εκδρομές ζητήσαμε ως γονείς να δώσουν παράταση για την πληρωμή της επόμενης δόσης που ζητούν αυτή την περίοδο οι διευθυντές των σχολείων, μέχρι να είναι σε θέση το Υπουργείο να ανακοινώσει αν θα γίνουν ή αν θα ακυρωθούν. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε για μια εκδρομή που ακόμα δεν γνωρίζουν σίγουρα αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι”.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για τον Κορωνοϊό ΕΔΩ

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Διονυσίου υπάρχουν και άλλες εκπαιδευτικές εκδρομές στις 11 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη για συνέδριο και στις 16 Μαρτίου στην Αθήνα για πρόγραμμα, για τις οποίες πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις. “Για τις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές εκδρομές, θεωρούμε ότι πρέπει να πάρει άμεσα απόφαση το Υπουργείο αν θα ακυρωθούν ή όχι”.

Την ίδια στιγμή, όπως πληροφορείται η Offsite δεν έχει γίνει συζήτηση για τυχόν ακύρωση των εκδρομών στο Υπουργείο Παιδείας. 

Home