Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κορωνοϊός: Τι πραγματικά έγινε στο Hens Party/Η δική τους εξήγηση

Του Χαράλαμπου Ζάκου -
17.08.2020

Κορωνοϊός: Τι πραγματικά έγινε στο Hens Party/Η δική τους εξήγηση

Thumbnail
Τι αναφέρει στην Offsite άτομο το οποίο ήταν στο hens party & βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό μαζί με άλλες 7 φίλες της

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Θέμα συζήτησης έγινε τις προηγούμενες ημέρες η διασπορά του ιού ανάμεσα σε άτομα νεαρής ηλικίας, ενώ παράλληλα διάφορα πάρτι σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας έγιναν εστίες μόλυνσης. 

Ένα από αυτά ήταν και το Hens Party σε σπίτι στον Πρωταρά, στο οποίο 8 από τις 9 παρευρισκόμενες βρέθηκαν θετικές στον ιό, ανάμεσα τους και η μέλλουσα νύφη. 

Το όλο ζήτημα συζητήθηκε εκτενώς.

Άτομο το οποίο παρευρέθηκε στο εν λόγω πάρτι και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, μίλησε στην Offsite, δίνοντας τη δική της εκδοχή για το όλο περιστατικό. 

«Είτε με πάρτι, είτε χωρίς, πάλι μαζί είμασταν»

Σύμφωνα λοιπόν, με τους ισχυρισμούς του εν λόγω ατόμου, στο σπίτι στον Πρωταρά κατά το Hens Party, δεν παρευρέθηκε κανείς άλλος, πέραν από τα 9 άτομα, τα οποία όπως μας ειπώθηκε, ανήκουν στην ίδια παρέα και οι συναντήσεις τους έτσι και αλλιώς ήταν καθημερινές.

«Δεν κάναμε τίποτα περισσότερα από αυτά που επιτρέπει το κράτος. Δεν σπάσαμε κανένα πρωτόκολλο. Τα άτομα που είμασταν στο πάρτι είχαμε έτσι και αλλιώς καθημερινή επαφή. Είτε κάναμε το hens party, είτε όχι, πάλι μαζί ήμασταν και τις προηγούμενες ημέρες και μαζί θα είμασταν και τις επόμενες», αναφέρει χαρακτηριστικά το εν λόγω άτομο, για το οποίο όπως είναι φυσικό θα κρατήσουμε την ανωνυμία του. 

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, αν και βρέθηκαν οι 8 από τις 9 θετικές, εντούτοις ακόμη δεν γνωρίζουν από πού μπορεί να κόλλησαν τον κορωνοϊό, είτε αν έστω ευθύνεται το πάρτι για τη διασπορά και στα 8 άτομα μεταξύ της παρέας

«Με τις πρώτες ενδείξεις είχαμε αυτοπεριοριστεί από τη πρώτη στιγμή. Ούτε σπάσαμε κάποιο πρωτόκολλο. Είχαμε αυτοπεριοριστεί πριν καν τα τεστ», δηλώνει κατηγορηματικά η ίδια, ενώ παράλληλα εκφράζει την απορία της για το πώς οι πληροφορίες που δίνονται στους αρμόδιους για σωστή ιχνηλάτιση, στο τέλος καταλήγουν να γίνονται ειδήσεις

«Πριν καιρό είχαμε δει τους αρμοδίους να αναφέρουν πως κάποιοι δεν δίνουν σωστές πληροφορίες για τους σκοπούς σωστής ιχνηλάτισης, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες ώστε να περιοριστεί ο ιός. Εμείς από την πρώτη στιγμή δώσαμε την κάθε λεπτομέρεια ώστε να περιοριστεί ο ιός και στο τέλος το όλο ζήτημα κατέληξε να είναι το hens party. Πώς θα δείξουν εμπιστοσύνη οι πολίτες ώστε να δώσουν πληροφορίες όταν το τι λέγεται διαρρέει σε ΜΜΕ και στοχοποιούνται άτομα. Μάλιστα, η μέλλουσα νύφη δεν φτάνει που έχει να διαχειριστεί τόσα, τώρα έχει στοχοποιηθεί και από την τοπική κοινότητα. Πώς μπορούν να ζητούν όλες τις πληροφορίες όταν αυτά που διαρρέουν προκαλούν κακό στα ίδια τα άτομα που ηθελημένα τις έδωσαν;», διερωτήθηκε το εν λόγω άτομο. 

«Είμαστε 8 κρούσματα. Δεν έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό. Δεν είχαμε επαφή με κρούσμα. Δεν έχουμε καν ιδέα ποια ενδεχομένως να είχε πρώτη τον ιό, ή από πού τον κόλλησε και αντί αυτό να μας ανησυχεί, θέμα συζήτησης γίνεται το Hens Party», ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά πως αν και το Hens Party θα γινόταν στο εξωτερικό, εντούτοις αποφάσισαν να το κάνουν Κύπρο. 

«Θέλαμε να είμαστε ασφαλείς και εμείς και οι δικοί μας, αλλά και όλη η Κύπρος. Το πρόβλημα δεν ήταν το πάρτι, αφού έτσι και αλλιώς μαζί είμασταν και πριν το πάρτι. Δεν ήταν μεταξύ αγνώστων το Hens. Είναι η ίδια παρέα που βρισκόμασταν έτσι και αλλιώς καθημερινά. Το θέμα είναι ότι κανείς δεν ξέρει από πού ενδεχομένως να έγινε η διασπορά του ιού στην παρέα μας αφού δεν υπάρχει ενημέρωση ποιος, πότε και πως κόλλησε τον ιό, και αντί να ενδιαφερόμαστε για αυτό, γίνεται συζήτηση για το πάρτι», κατέληξε χαρακτηριστικά το εν λόγω άτομο. 

«Δεν γνωρίζουμε άλλες επαφές μας που να έγινε διασπορά του ιού»

Να σημειώσουμε πως όπως υποστηρίζει το εν λόγω άτομο, στις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας γίνεται λόγος για 13 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό από cluster του hens party, ωστόσο, όπως αναφέρει εξ όσων οι ίδιοι γνωρίζουν εκτός από τις 8 που παρευρίσκονταν στο hens party, μόνο σε δύο επαφές (άτομα τα οποία συζούν μαζί τους) τους έγινε διασπορά του ιού (σ.σ. δηλαδή 10 άτομα στο cluster του hens party), σημειώνοντας παράλληλα πως – σύμφωνα πάντα με την πληροφόρηση τους – κανείς άλλος από τις επαφές τους δεν βρέθηκε θετικός στον ιό κατά τη διαδικασία της ιχνηλάτισης, εκφράζοντας την απορία της για το ποια άλλα 3 άτομα είναι αυτά που βρέθηκαν θετικά και έχουν τελικά προστεθεί στην περίπτωση τους.

Home