Κουδούνι μετά από δύο μήνες σε Δημοτικά και Γυμνάσια

Κουδούνι μετά από δύο μήνες σε Δημοτικά και Γυμνάσια

Ποιοι μαθητές επιστρέφουν και ποιοι όχι

Χτυπάει κουδούνι ξανά μετά από δύο μήνες σήμερα Πέμπτη(21/05) στα Δημοτικά και Γυμνάσια όλης της Κύπρου με τους μαθητές να επιστρέφουν στα θρανία τους με διδασκαλία εκ περιτροπής. 

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Ποιοι επιστρέφουν - Πως θα γίνεται το μάθημα 

Συγκεκριμένα, από σήμερα στα θρανία αναμένεται να επιστρέψουν οι μαθητές των Δημοτικών και Γυμνασίων όλων των τάξεων με εκ περιτροπής διδασκαλία, δηλαδή, σήμερα Πέμπτη στα θρανία θα βρεθούν οι μαθητές της πρώτης ομάδας - Δημοτικών και Γυμνασίων -  προκειμένου να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ την Παρασκευή θα παρουσιαστεί η δεύτερη ομάδα. 

«Οι δύο αυτές πρώτες μέρες θα αφιερωθούν στην ενημέρωση των παιδιών, στην ανάλυση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των κανόνων που θα ισχύσουν για τη φοίτηση στο υπόλοιπο της χρονιάς, μέχρι το τέλος της» όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας. Ενώ, από τη Δευτέρα, 25 Μαΐου θα λειτουργήσουν εναλλάξ κάθε μια εβδομάδα οι δύο ομάδες στα Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια, δηλαδή από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή θα προσέρχεται η πρώτη εβδομάδα, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθεί η δεύτερη ομάδα.

Σημειώνεται ότι τα σχολεία πλέον θα λειτουργούν με βάση τα πρωτόκολλα που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για να διαφυλαχθεί η ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα σχολεία. Μεταξύ άλλων, στα σχολεία θα τηρούνται τα προσωπικά μέτρα υγιεινής, θα υπάρχουν αντισηπτικά και θα τηρούνται οι αποστάσεις, σε κάθε θρανίο θα βρίσκεται ένας μόνο μαθητής ενώ σε κάθε τάξη θα βρίσκονται μόνο έως 12 μαθητές. 

Διαβάστε το Πρωτοκολλο για τα Δημοτικά ΕΔΩ

Δείτε τις οδηγίες για Γυμνάσια και Λύκεια ΕΔΩ

Σημειώνεται ότι συνεχίζεται κανονικά και η φοίτηση των τελειόφοιτων μαθητών των Λυκείων, οι οποίοι προετοιμάζονται για τις Παγκύπριες εξετάσεις που θα ξεκινήσουν στις 9 Ιουλίου. 

Επιπλέον, αναφορικά με τη φοίτηση παιδιών με ειδικές ανάγκες με ανακοίνωση του το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής επιτροπής με τη συμμετοχή ειδικών γιατρών από το Υπουργείο Υγείας, ώστε να εξεταστούν μέτρα για τη φοίτηση τους. 

Διαβάστε τι ισχύει για τη φοίτηση παιδιών με ειδικές ανάγκες

Επιστροφή και για Ιδιωτικά Φροντιστήρια 

Παράλληλα, σήμερα Πέμπτη δικαιούνται και τα ιδιωτικά φροντιστήρια να επαναρχίσουν τη λειτουργία τους σύμφωνα με τις οδηγίες και το πρωτόκολλο που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας. 

Διαβάστε αναλυτικά το Πρωτόκολλο για τα ιδιωτικά φροντιστήρια ΕΔΩ

Διαβάστε αναλυτικά το Πρωτόκολλο για τις Μουσικές Σχολές και Ωδεία ΕΔΩ

Ποιοι δεν επιστρέφουν 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας στα σχολεία δεν επιστρέφουν οι μικροί μαθητές των νηπιαγωγείων και προδημοτικών αλλά ούτε και οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου, οι οποίοι θα συνεχίσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. 

Home