Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το κράτος εισέπραξε πάνω από μισό εκατ. ευρώ από τα Διατάγματα

Του Χαράλαμπου Ζάκου -
30.04.2020 - 06:10

Το κράτος εισέπραξε πάνω από μισό εκατ. ευρώ από τα Διατάγματα

Thumbnail
Και περιμένει άλλα τόσα να εισπράξει – Πόσα εξώδικα μοίρασε η Αστυνομία για παραβάσεις των Διαταγμάτων

Πάνω από 500 χιλ. ευρώ εισέπραξε μέχρι τις 27 Απριλίου η Κυπριακή Δημοκρατία από τα εξώδικα που εκδόθηκαν από τις 24/3 σε πολίτες από την Αστυνομία, όπου και τέθηκε σε ισχύ η ελεγχόμενη διακίνηση στην Κύπρο με τον Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο. 

Μάλιστα, αυτό το ποσό αντιστοιχεί σε αυτά τα οποία εξοφλήθηκαν από τους πολίτες, χωρίς να υπολογίζονται αυτά που δεν είχαν πληρωθεί.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 27 Απριλίου η Αστυνομία εξέδωσε 6.975 πρόστιμα, από τα οποία τα 2.544 (περίπου το 1/3) έχουν εξοφληθεί, ενώ ακόμη 4.431 δεν έχουν ακόμη πληρωθεί.

Να υπενθυμίσουμε πως στις 3 Απριλίου η Βουλή, μετά από νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, αύξησε το εξώδικο πρόστιμο από τα 150 στα 300 ευρώ για τους παραβάτες, ενώ παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως σε κάποιες περιπτώσεις πολίτες οδηγήθηκαν και ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι, τα εξώδικα πληρώνονται σε διάστημα 15 ημερών, ενώ σε περίπτωση παράλειψης, το ποσό του προστίμου, αυξάνεται κατά το ήμισυ και δίνεται επιπρόσθετη διορία για άλλες 15 ημέρες. Αν και τότε το εξώδικο πρόστιμο δεν πληρωθεί, τότε συμπληρώνεται φάκελος και η υπόθεση οδηγείται ενώπιον Δικαστηρίου.

Να υπενθυμίσουμε πως στις τρεις μετακινήσεις την ημέρα από την 4η Μαϊου, αυξήθηκε το δικαίωμα, ενώ παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση διακίνησης με αλλαγή από τις 9 το βράδυ στις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί όπως ανακοίνωσε στο διάγγελμα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ από την 21η Μαΐου, αίρονται όλοι οι περιορισμοί διακίνησης των πολιτών.

"Συνεχίζονται χωρίς καμία χαλάρωση οι έλεγχοι"

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μιλώντας στην Offiste σχετικά με τους ελέγχους, ανέφερε πως η Αστυνομία βρίσκεται από τη πρώτη στιγμή στους δρόμους με πρώτο σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας και των πολιτών

«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν χωρίς να υπάρξει καμία χαλάρωση», ενώ παράλληλα ο κ. Ανδρέου κάλεσε τον κόσμο να συμμορφώνεται με τα Διατάγματα.

 

Έτσι θα πληρώνετε τα πρόστιμα για τα Διατάγματα

Η Αστυνομία υπενθυμίζει το κοινό, ότι ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα εξώδικα πρόστιμα, περιλαμβανομένων και αυτών που εκδίδονται με βάση τον Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο, θα πρέπει να πληρώνονται ως ακολούθως:

  • Σε οποιαδήποτε Εμπορική Τράπεζα που έχει συμβληθεί με τον πάροχο ή με τους παρόχους πληρωμών που επιλέγει η Δημοκρατία (πάροχος είναι η εταιρία Jcc Payment Systems Ltd), εφόσον η Εμπορική Τράπεζα συμφωνεί να αποδέχεται πληρωμές εξωδίκων ρυθμίσεων. Να σημειωθεί ότι, η μετάβαση στην Τράπεζα σύμφωνα με τον Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο, μπορεί να γίνεται κατ’ εξαίρεση και στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. 
  • Επίσης, οι πληρωμές μπορούν να γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της Αστυνομίας

     

Home