Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κρίσιμη σύσκεψη: Αξιολογούν & λαμβάνουν αποφάσεις για τα τροχαία

Έκτορας Γεωργίου -
09.01.2020 - 06:30

Κρίσιμη σύσκεψη: Αξιολογούν & λαμβάνουν αποφάσεις για τα τροχαία

Thumbnail
Ανησυχία στην Αστυνομία για τα θανατηφόρα τροχαία - Στα χέρια της Δύναμης τα νέα περιπολικά

Με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου Μιχαηλίδη, πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 9 Ιανουαρίου στις 12:00, σύσκεψη της Ηγεσίας με τους Διευθυντές και Υπευθύνους των Τμημάτων Τροχαίας τόσο του Αρχηγείου όσο και των Αστυνομικών Διευθύνσεων όλων των Επαρχιών.

Σκοπός της συνάντησης είναι η αξιολόγηση των μέχρι τώρα δράσεων για την πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων, αλλά και η ανασκόπηση της περσινής χρονία όπου οι νεκροί (52) ξεπέρασαν αυτούς του 2018.

Στις τάξεις της Αστυνομίας επικρατεί ανησυχία και έντονος προβληματισμός, αφού κανείς δεν θα μπορούσε να παραμείνει ασυγκίνητος, βλέποντας να χάνονται ανθρώπινες ζωές στους δρόμους.

Στοίχημα το 2020

Ως στοίχημα θεωρούν το 2020 για μείωση των θανατηφόρων τροχαίων, αφού από πλευράς Αστυνομίας την τρέχουσα χρονία θα έχουν δυο επιπλέον όπλα για καταπολέμηση των τροχαίων. Αρχικά είναι αύξηση στις εξώδικες ποινές για σοβαρά οδικά παραπτώματα, όπως επίσης και οι κάμερες τροχαίας που ίσως κάνουν την εμφάνιση τους προς το τέλος της χρονίας, ωστόσο ουσιαστική εφαρμογή περιμένουμε το 2021.

Παράλληλα από πλευράς Αστυνομίας συνεχίζεται καθημερινά η προσπάθεια για πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων.

Στα χέρια της Αστυνομίας τα νέα περιπολικά

Σήμερα αναμένεται να παραδοθούν τα πρώτα 14 «έξυπνα» περιπολικά στα μέλη της Αστυνομίας. Πιο συγκριμένα η παράδοση θα γίνει στο κτίριο της Τροχαίας Λατσιών μετά την σύσκεψη υπό τον Αρχηγό της Αστυνομίας για τα θανατηφόρα τροχαία. Μεταξύ άλλων τα νέα περιπολικά θα φέρουν καινούργιας τεχνολογίας φάρους και αναγνώριση πινακίδων.

Home