Κρούσματα και σε αλλά σχολεία της Λευκωσίας (Λεπτομέρειες)

Κρούσματα και σε αλλά σχολεία της Λευκωσίας (Λεπτομέρειες)

Μαθήτριες της Γ'Λυκείου στο Λύκειο Παλλουριώτισσας εντοπίστηκαν θετικές

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές, αφού μέρα με την μέρα τα κρούσματα στις σχολικές μονάδες ολοένα και αυξάνονται.

Μετά τον μαζικό εντοπισμό κρουσμάτων στο Λύκειο Λατσιών, όπως γράψαμε και νωρίτερα, επιβεβαιωμένο περιστατικό εντοπίστηκε και στο Γυμνάσιο. Πρόκειται για μαθητή της Α' τάξης ο οποίος εντοπίστηκε θετικός, με τους καθηγητές και τους συμμαθητές του να μπαίνουν σε περιορισμό.

Πέραν της διασποράς που παρουσιάζεται στα Λατσιά, θετικά περιστατικά κορωνοϊού εντοπίστηκαν και στο Λύκειο Παλλουριώτισσας. Πρόκειται για τρεις μαθήτριες της Γ'Λυκείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά είχε εντοπιστεί θετική η μια μαθήτρια. Όπως προνοεί το πρωτόκολλο, οι στενές επαφές τις μαθήτριας υποβλήθηκαν σε διαγνωστική εξέταση, με αποτέλεσμα άλλες δύο μαθήτριες να είναι θετικές.

Οι τρεις μαθήτριες, φοιτούν σε διαφορετικές τάξεις, με τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους να μπαίνουν σε αυτοπεριορισμό. 

Όπως πληροφορούμαστε, ήδη έγινε απολύμανση στο σχολείο ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Περιστατικά σε άλλα τρία σχολεία

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Χαράλαμπο Διονυσίου, τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκαν θετικά περιστατικά στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας, στο Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού, στο Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου στον Στρόβολο. 

Ως αποτέλεσμα είναι δεκάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί να βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό.

Οδηγός λεωφορείου θετικός

Όπως ανέφερε στην Offsite ο κ. Διονυσίου, οδηγός λεωφορείου που μεταφέρει μαθητές στην Γ' Τεχνική Σχολή βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα αναγκαστικά συγκεκριμένος αριθμός μαθητών να τεθεί υπό περιορισμό, λόγω του ότι ήταν στενές επαφές. 

 

Home