Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κυνηγετική εξόρμηση: 40.000 κυνηγοί με 3 παραβάσεις

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
02.11.2020

Κυνηγετική εξόρμηση: 40.000 κυνηγοί με 3 παραβάσεις

Thumbnail
Οι εκτιμήσεις της Υπηρεσίας Θήρας - Ένας τραυματισμός

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ικανοποίηση επικρατεί από την πρώτη κυνηγετική εξόρμηση για την πέρδικα και το λαγό την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020. 40.000 κυνηγοί ασχολήθηκαν με το αγαπημένο τους χόμπι ακολουθώντας τους κανόνες και τη νομοθεσία αφού μόλις τρεις ήταν οι παραβάτες.

Συγκεκριμένα, σε δυο περιπτώσεις κυνηγοί είχαν συναρμολογημένο το όπλο τους εντός του οχήματος, ενώ σε μια τρίτη περίπτωση βγήκαν για κυνήγι σε απαγορευμένη περιοχή στην Πάφο.

Η παράβαση του νόμου για το συναρμολογημένο όπλο εντός του οχήματος επισύρει εξώδικο πρόστιμο ύψους 150 ευρώ, ενώ το κυνήγι σε απαγορευμένη περιοχή επισύρει πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Παράλληλα, υπήρξε και ένα ατύχημα όταν 14χρονος που συνόδευε τον πατέρα του τραυματίστηκε από αφαιρίδια. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Θήρας Πέτρος Αναγιωτός τόνισε ότι «η πρώτη κυνηγετική εξόρμηση μάς αφήνει ικανοποιημένους από πλευράς εφαρμογής της νομοθεσίας και έλλειψης ατυχημάτων». Ο κ. Αναγιωτός ωστόσο παρατήρησε ότι οι καιρικές συνθήκες επηρέασαν τους κυνηγούς αφού η κάρπωση δεν ήταν η αναμενόμενη ενώ οι περιοχές κυνηγίου λόγω ανιομβρίας κατέστησαν δύσβατες.

Όσον αφορά στη χρήση μάσκας τόνισε ότι το διάταγμα ξεκαθάρισε ότι το κυνήγι είναι άθλημα άρα δεν απαιτείται η μάσκα όταν κυνηγάς. Ακόμα τόνισε ότι οι κυνηγοί φορούσαν τις μάσκες τους εντός των  οχημάτων.

 

Home