Κυνήγι λαγού & πέρδικας - Αντίστροφη μέτρηση για την 1η Κυριακή

Κυνήγι λαγού & πέρδικας - Αντίστροφη μέτρηση για την 1η Κυριακή

Ετοιμάζονται χιλιάδες κυνηγοί - Πόσα πληρώνεις και πώς ανανεώνεις την άδεια - Πόσα πληρώνεις για σκύλο - ΧΑΡΤΗΣ

Του Γιώργου Μχαηλίδη

Aντίστροφη μέτρηση για το κυνήγι του λαγού και της πέρδικας. Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 θα αρχίσει το ενδημικό θήραμα και οι κυνηγοί ετοιμάζονται για την πρώτη εξόρμηση. Όπως πληροφορούμαστε, μέχρι στιγμής ανανέωσαν ήδη την άδειά τους συνολικά 25.000 κυνηγοί.

Κάτι περισσότερο από δυο εβδομάδες για το άνοιγμα της κυνηγετικής περιόδου, η Offsite καταγράφει κάποιες χρήσιμες λεπτομέρειες για τους κυνηγούς.

Όσοι κυνηγοί είναι μέχρι των 65 ετών πληρώνουν 77 ευρώ για την ανανέωση της άδειας. Εάν κάποιοι κυνηγοί συμπλήρωσαν το 65ο έτος ηλικίας τους μέχρι την 31η Ιουλίου 2021 και μέχρι την ηλικία των 80 ετών το αντίτιμο για ανανέωση της άδειας κυνηγίου είναι 43 ευρώ. Οι ηλικιωμένοι κυνηγοί από 80 ετών και άνω ανανεώνουν τη άδειά τους δωρεάν.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Τι πληρώνεις για τους σκύλους

Όσοι κυνηγοί θέλουν να συνοδεύονται από σκύλο κατά την κυνηγετική εξόρμηση για λαγό και πέρδικα πρέπει να καταβάλουν μαζί με το αντίτιμο της ανανέωσης και έξτρα 10 ευρώ. Απαραίτητη προϋπόθεση στην άδεια κυνηγίου  είναι να αναγραφεί η σήμανση (microchip) του σκύλου.

Όλοι όσοι θα ανανεώσουν τις άδειες κυνηγίου πρέπει να το πράξουν ηλεκτρονικά μέσω  της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Υπηρεσίας Θήρας. Ωστόσο, κάποια υποκαταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας δέχονται ανανεώσεις κυνηγών. 

Application στη διάθεση των κυνηγών

Σημειώνεται ότι στη διάθεση των κυνηγών υπάρχει το  application artemis.cy. Το application οι κυνηγοί μπορούν να το κατεβάσουν σε «έξυπνες συσκευές» με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των κυνηγών και όχι μόνο. (Π.χ. Προσδιορισμός θέσης του χρήστη σε συνδυασμό με το χάρτη κυνηγίου, κάρπωση ανά εξόρμηση ανά κυνηγό κλπ.).

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Υπάρχουν και χάρτες κυνηγίου

Η Υπηρεσία Θήρας μέσω της ιστοσελίδας της παρέχει στος κυνηγούς τρεις χάρτες κυνηγίου που αφορούν: Tους χάρτες εκπαίδευσης κυνηγετικών σκύλων. Τους χάρτες κυνηγίου πέρδικας και λαγού. Τους χάρτες κυνηγίου φάσσας και τρυγονιού.

Δείτε πιο κάτω τους χάρτες

ΕΔΩ ο χάρτης κυνηγίου Πέρδικας - Λαγού 2021

ΕΔΩ ο χάρτης κυνηγίου φάσσας - τρυγονιού 2021

Home