Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κυπριακές εταιρείες συμμετέχουν σε 5 προτάσεις για την Άμυνα

Offsite Team -
17.06.2020 - 15:15

Κυπριακές εταιρείες συμμετέχουν σε 5 προτάσεις για την Άμυνα

Thumbnail
Προτάσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον Τομέα της Άμυνας

Κυπριακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις συμμετέχουν σε πέντε προτάσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον Τομέα της Άμυνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που εξασφάλισαν συνολική χρηματοδότηση ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, με το Υπουργείο Άμυνας να κάνει λόγο για «μεγάλη επιτυχία για την Κυπριακή Αμυντική Βιομηχανία».

Από το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθούν συνολικά 16 προτάσεις στις οποίες συμμετέχουν 180 διαφορετικές οντότητες. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ύψος της συνολικής χρηματοδότησης του προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανέλθει στα 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Κύπρος κατέλαβε την πρώτη θέση σε συμμετοχή εταιρειών με ποσοστό 95%.

«H επιτυχία των κυπριακών εταιρειών αναδεικνύει το γεγονός ότι η Κύπρος μπορεί να συνεισφέρει έμπρακτα στον τομέα ανάπτυξης ευρωπαϊκών αμυντικών δυνατοτήτων. Η συμμετοχή των εταιρειών θα συμβάλει στην ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογίας ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει ευκαιρίες για νέες θέσεις εργασίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Προστίθεται ότι ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης συγχαίρει θερμά όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία και ιδιαίτερα την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων, το Κυπριακό Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Έρευνας και Καινοτομίας και τους ευχαριστεί για την άψογη συνεργασία και στήριξη που προσφέρουν στην προσπάθεια που καταβάλλεται για οικοδόμηση και ανάπτυξη του τομέα της κυπριακής αμυντικής βιομηχανίας που συμβάλει στην επιχειρησιακή αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς.

ΚΥΠΕ

Home