Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κυπριακό Λόμπυ Γυναικών: Απογοήτευση για τη μη εκλογή γυναίκας

Offsite Team -
27.05.2019 - 18:43

Κυπριακό Λόμπυ Γυναικών: Απογοήτευση για τη μη εκλογή γυναίκας

Thumbnail
Τι αναφέρει το Κυπριακό Λόμπυ Γυναικών

Μεγάλη  απογοήτευση και προβληματισμό εκφράζει το Κυπριακό Λόμπυ Γυναικών για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών σημειώνοντας ότι συνιστά «σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα η μη εκλογή γυναικών εκ μέρους της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ έντονη ήταν και απουσία της γυναικείας παρουσίας τόσο στα ψηφοδέλτια όσο και στη συμμετοχή κατά την προεκλογική περίοδο».

 

«Η απουσία αυτή συνιστά σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα και προκαλεί ανησυχία η έλλειψη πολιτικής βούλησης από πλευράς των κομμάτων για να υιοθετηθούν στρατηγικές για την ισότιμη παρουσία των γυναικών στην πολιτική και στα κέντρα λήψεως αποφάσεων», αναφέρει το Λόμπυ σε ανακοίνωσή του.

 

Προσθέτει ότι «οι Ευρωεκλογές δεν αποτέλεσαν ούτε αυτή τη φορά ιστορικό σημείο μιας σύγχρονης πολιτικής σκηνής της Κύπρου που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ισορροπημένη συμμετοχή των γυναικών στους πολιτικούς θεσμούς και στα κέντρα επιρροής».

 

Όπως αναφέρει το Κυπριακό Λόμπυ Γυναικών, «δυστυχώς τα αποτελέσματα απέτυχαν να επιφέρουν ένα θετικό αποτέλεσμα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ και πάλι δυστυχώς με αυτό το ρυθμό στον τόπο μας η ισότητα δεν θα παρατηρηθεί στις ζωές μας ή στις επόμενες γενιές».  

Υπενθυμίζει ότι «η ισότητα γυναικών και ανδρών είναι πάνω από όλα θέμα Δημοκρατίας, μέσω της οποίας, μαζί και της ισότητας, «μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος για ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψεων αποφάσεων».  

Το Κυπριακό Λόμπυ Γυναικών καλεί «τα πολιτικά κόμματα να εστιάσουν στο τεράστιο αυτό πρόβλημα του δημοκρατικού αυτού ελλείματος, βάζοντας ψηλά στην πολιτική τους ατζέντα τα θέματα ισότητας στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες και να συζητήσουν σοβαρά την υιοθέτηση θετικών δράσεων για την ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ζωή».  

Αναφέρει, τέλος, ότι «ο προϋπολογισμός των κομμάτων πρέπει να εξαρτάται από αντικειμενικά κριτήρια με γνώμονα την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στις εκλογικές αναμετρήσεις».  

Home