Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κύπρος: App θα εντοπίζει αν είσαι 15' & πάνω με κρούσμα κορωνοϊού

Offsite Team -
11.01.2021 - 11:22

Κύπρος: App θα εντοπίζει αν είσαι 15' & πάνω με κρούσμα κορωνοϊού

Thumbnail
Νέα καινοτομία από το Υφυπουργείο Έρευνας - Πώς θα λειτουργεί - Θα σε ειδοποιούν αν είσαι στενή επαφή κρούσματος

Του Γιώργου Μιχηαλίδη

Το πρόβλημα της ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τα οποία δεν δηλώνονταν ή δεν γνώριζαν, φαίνεται να επιλύεται. Μια νέα καινοτομία του αρμόδιου Υφυπουργείου φαίνεται να δίνει τη λύση.

>>> Διάταγμα: Χωρίς SMS για άσκηση κοντά στο σπίτι σας

Το Υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας δημιουργεί μια καινούρια εφαρμογή  (application) όπου θα εντοπίζονται και θα ειδοποιούνται οι στενές επαφές που ήταν για πάνω των 15 λετπά με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Πώς θα λειτουργεί

Μέσω του νέου application, θα ειδοποιείται η μονάδα ιχνηλάτησης ότι ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα είχε επαφή άνω των 15 λεπτών με συγκεκριμένα πρόσωπα. Τα εν λόγω πρόσωπα αυτόματα μέσω της νέας καινοτόμου εφαρμογής, θα ειδοποιούνται από τη Μονάδα για να γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες (υποβολή σε έλεγχο rapid test, και απομόνωση).

>>> Σε υπεραγορά και φούρνο χωρίς sms αν φεύγεις από την δουλειά

Όπως εξήγησε στην Offsite, o Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κυριάκος Κόκκινος η νέα εφαρμογή είναι πανευρωπαϊκή και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι την άλλη εβδομάδα.

Η παρουσιάση θα γίνει την Παρασκευή ενώ όπως  μας αναφέρθηκε η εφαρμογή δεν θα είναι υποχρεωτική. Θα ενεργοποιείται δηλαδή από όποιον επιθυμεί. 

 

Home