Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κύπρος: Λίγο πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ οι θάνατοι από τροχαία

Offsite Team -
23.11.2021 - 13:26

Κύπρος: Λίγο πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ οι θάνατοι από τροχαία

Thumbnail
Το 2019 καταγράφηκαν 59 θάνατοι σε δυστυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους στην Κύπρο

Λίγο πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ βρισκόταν ο αριθμός των θυμάτων θανατηφόρων οδικών δυστυχημάτων στην Κύπρο το 2019, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Το 2019 καταγράφηκαν 59 θάνατοι σε δυστυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους στην Κύπρο (52 στον μέσο όρο της ΕΕ).

 

Όσον αφορά τους τραυματισμούς σε τροχαία το 2019, την Κύπρο καταγράφηκαν 768 ανά εκατομμύριο κατοίκους, αρκετά χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (2727 ανά εκατομμύριο κατοίκους).

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Την τελευταία δεκαετία οι αριθμοί των θανάτων και των τραυματισμών από τροχαία δυστυχήματα στην Κύπρο έχουν μειωθεί σημαντικά. Ειδικότερα, ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε από 89 άτομα ανά εκατομμύριο κατοίκους, σε 59 το 2019, ενώ ο αριθμός των τραυματισμών μειώθηκε από 2162 ανά εκατομμύριο κατοίκους το 2009, σε 768 το 2019.

Σε επίπεδο περιφερειών, οι περισσότεροι θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους το 2019 καταγράφηκαν στην επαρχία του Λουξεμβούργου στο Βέλγιο (171) και στις νήσους Μαδέρα (165) και την περιφέρεια του Αλεντέζου (156) στην Πορτογαλία.

Οι λιγότεροι θάνατοι από δυστυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους την ίδια περίοδο καταγράφηκαν στην Βιένη στην Αυστρία (6), στην Στοκχόλμη στη Σουηδία (9) και στο Βερολίνο στη Γερμανία (11).  

Σύμφωνα με τα δεδομένα, ο αριθμός των θανάτων από δυστυχήματα στην ΕΕ μειώθηκε κατά 32% μεταξύ του 2009 και του 2019. Η καθοδική τάση καταγράφεται σε 9 από τις 10 περιφέρειες για τις οποίες υπήρχαν στοιχεία.  

Η μεγαλύτερη μείωση πανευρωπαϊκά καταγράφηκε στην πόλη της Μελίγια (υπερπόντια περιοχή της Ισπανίας στη βόρεια Αφρική) όπου υπήρξε 100% μείωση. Πέραν του 60% μείωση καταγράφηκε ακόμα στη Στερεά Ελλάδα και την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη στην Ελλάδα, καθώς και στη Βιένη στην Αυστρία, την περιφέρεια της Δυτικής Σουηδίας και το Λουξεμβούργο.  

Ωστόσο σε 19 περιφέρειες σε όλη την ΕΕ σημειώθηκε αύξηση των θανάτων σε οδικά δυστυχήματα την ίδια περίοδο.  

Τα δεδομένα παρουσιάζονται σε επίπεδο περιφερειών κατηγορίας NUTS2, στο οποίο η Κύπρος (καθώς και η Εσθονία, η Ισλανδία, η Λετονία, το Λίχτενσταϊν, το Λουξεμβούργο και η Μάλτα) θεωρούνται ενιαία περιφέρεια λόγω μεγέθους και πληθυσμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home