Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κύπρος: Μελετούν το νέο τεστ για covid - Μοιάζει με αλκοτέστ

Offsite Team -
31.01.2022 - 06:20

Κύπρος: Μελετούν το νέο τεστ για covid - Μοιάζει με αλκοτέστ

Θα φυσάς σε σακούλα - Πώς θα γίνεται το νέο τεστ - Αναπτύχθηκε στο Ισραήλ

Στο μικροσκόπιο των αρμοδίων του υπουργείου Υγείας, βρίσκεται το νέο, πρωτοποριακό τεστ για τον κορωνοϊό που ανέπτυξε εταιρεία στο Ισραήλ. 

Το εν λόγω τεστ μοιάζει με το αλκοτέστ αφού ο εξεταζόμενος πρέπει να εκπνεύσει από το στόμα.

Συγκεκριμένα, όπως μας εξηγήθηκε, ο εξεταζόμενος θα πρέπει να φυσήξει σε ένα σωλήνα η άλλη άκρη του οποίου καταλήγει σε ένα διάφανο σακουλάκι.

Ακολούθως το σακουλάκι μπαίνει σε ειδική κατάψυξη για ενάμιση λεπτό, στη συνέχεια ο αέρας μεταφέρεται σε ένα σύστημα. Ουσιαστικά το τεστ αυτό δίνει αποτέλεσμα σε διάστημα ενάμιση λεπτού.

Το εξετάζουν οι αρμόδιοι

Αρμόδια πηγή που μίλησε στην Offsite, τόνισε πως στην παρούσα φάση εξετάζονται νομικά πλαίσια από τα οποία θα φανεί κατά πόσο το εν λόγω μηχάνημα και η διαδικασία που γίνεται το τεστ, είναι νόμιμα και μπορούν να κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο τεστ λόγω του ότι προέρχεται από το Ισραήλ, πρέπει να μελετηθούν εις βάθος όλες οι παράμετροι για να φανεί και κατά πόσο μπορεί να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη. 

Την ίδια ώρα ανάμεσα στις άλλες παραμέτρους που εξετάζονται, είναι και η αξιοπιστία και η εγκυρότητα του εν λόγω τεστ.

Αφού μελετηθεί το νέο τεστ για τον κορωνοϊό, οι αρμόδιοι θα ενημερώσουν τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και ακολούθως θα ενημερωθούν και τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για να αποφασιστεί κατά πόσο θα έρθει και στην Κύπρο. 

 

Home