Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κύπρος: Πέραν των €8.300.000 σε εθελοντικά προγράμματα

Offsite Team -
04.07.2019

Κύπρος: Πέραν των €8.300.000 σε εθελοντικά προγράμματα

Thumbnail
To 2018 ενισχύθηκαν 257 εθελοντικά προγράμματα με ύψος πέραν των €8.300.000

Με την ετήσια οικονομική στήριξη που παρέχει το Υπουργείο Εργασίας, το 2018 ενισχύθηκαν συνολικά 257 εθελοντικά προγράμματα με συνολικό ποσό ύψους πέραν των €8.300.000, ποσό αυξημένο από το 2017, ανέφερε η Υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου, σε χαιρετισμό στο δείπνο του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λεμεσού, τον οποίο διάβασε ο Επαρχιακός Λειτουργός Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας Παντελής Κουτσίδης.

Η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι ειδικότερα, για την επαρχία Λεμεσού επιχορηγήθηκαν 77 προγράμματα, με ποσό που υπερβαίνει τα €3.300.000.

"Είναι πεποίθησή μας ότι ο μη κυβερνητικός τομέας, μπορεί να προσφέρει πολλά και γι’ αυτό σας διαβεβαιώνω, ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, θα εξακολουθήσει να επιδεικνύει αμείωτο ενδιαφέρον προς τους εθελοντές και θα παρέχει στήριξη προς το έργο που επιτελούν, με στόχο την αποκέντρωση υπηρεσιών και τη δημιουργία σύγχρονων και ευέλικτων προγραμμάτων, προσαρμοσμένων στις τρέχουσες ανάγκες των πολιτών", ανέφερε η Υπουργός.

Η κ. Αιμιλιανίδου εξήρε το ρόλο του εθελοντικού κινήματος στην Κύπρο, το οποίο, είπε, έχει αναπτύξει μια νέα δυναμική, που πέρασε στην εποχή της συμμετοχής, της έντονης κοινωνικής δράσης και της αυτενέργειας.

"Το εθελοντικό κίνημα είναι ο χώρος των ενεργών πολιτών, που στοχεύουν στην άμεση δράση για τη βελτίωση συγκεκριμένων κοινωνικών και άλλων προβλημάτων. Έχοντας πλήρη επίγνωση της συνεισφοράς της Κοινωνίας των Πολιτών στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας, η Κυβέρνηση στηρίζει τις δράσεις των οργανωμένων εθελοντών μέσα από το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων, που εφαρμόζουν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας,  παρέχοντας τεχνική και οικονομική βοήθεια, στις μη κυβερνητικές Οργανώσεις", κατέληξε.  

Home