Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κύπρος: Στις 4 χώρες της Ευρώπης που έχουν υπό έλεγχο τον COVID19

Offsite Team -
06.10.2020 - 14:36

Κύπρος: Στις 4 χώρες της Ευρώπης που έχουν υπό έλεγχο τον COVID19

Thumbnail
Η Κύπρος ανάμεσα στις 4 χώρες της Ευρώπης που έχουν υπό έλεγχο την πανδημία

Το αποδεκτό όριο που έχει θέσει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου (ECDC) είναι 20 θετικά κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 άτομα με μέσο όρο επτά ημερών. Πέρα από αυτό, ο κίνδυνος της Covid-19 είναι υψηλός, με πολύ υψηλή πιθανότητα μόλυνσης και την κατάσταση να τείνει εκτός ελέγχου.

Διαβάστε επίσης: Έκτακτη διάσκεψη τύπου από Υπ. Υγείας & Επιδημιολόγους

Μόνο η Γερμανία (18,4 περιπτώσεις ανά 100.000), η Φινλανδία (15,5), η Κύπρος (14,6) και η Νορβηγία (13,9) πέφτουν κάτω από το αποδεκτό όριο, σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία του ECDC. Στο άλλο άκρο της κλίμακας είναι η Τσεχική Δημοκρατία (167,6), η Ολλανδία (140,3) και η Γαλλία (120,3).

Ταυτόχρονα, το ποσοστό θνησιμότητας έχει αυξηθεί στην Ευρώπη και συνεχείς αυξήσεις κρουσμάτων έχουν καταγραφεί σε 27 χώρες, σύμφωνα με την υπηρεσία.

Στην Ελλάδα, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 420 (στις 6 Οκτωβρίου) και τη Δευτέρα νέα έκτακτα μέτρα περιορισμού της διασποράς τέθηκαν σε εφαρμογή στα Ιωάννινα και στην Αχαΐα που προβλέπουν χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, μεταξύ άλλων.

Άλλες ευρωπαϊκές χώρες εισάγουν επίσης νέους περιορισμούς κόντρα στην διάδοση του νέου κορονοϊού:

Στην Ιρλανδία, η Εθνική Ομάδα Έκτακτης Ανάγκης Δημόσιας Υγείας έχει προτείνει να τεθεί ολόκληρη η χώρα στο υψηλότερο επίπεδο περιορισμών.

Η Ισλανδία εισήγαγε μια σειρά νέων κανόνων, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών στις συγκεντρώσεις και το κλείσιμο ορισμένων εγκαταστάσεων αναψυχής.

Διαβάστε επίσης: «Δεν αποκλείεται να έχουμε 3ψήφιο αριθμό κρουσμάτων τον Χειμώνα»

Η πρωτεύουσα της Γαλλίας βρίσκεται στα πρόθυρα ενός νέου lock down, με την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού να χαρακτηρίζεται ως ζώνη "μέγιστης προειδοποίησης".

Η Τσεχική Δημοκρατία έχει εισέλθει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι κεντρικές περιοχές του Βερολίνου έχουν χαρακτηριστεί ως περιοχές κινδύνου από τον φορέα υγείας της Γερμανίας.

Εν τω μεταξύ, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen βρίσκεται σε καραντίνα μετά τη συμμετοχή της σε μια συνάντηση στην οποία συμμετείχε ένα άτομο θετικό στην Covid-19.

Όσο για την υγειονομική αρχή της Αγγλίας, παραδέχτηκε ότι χιλιάδες περιπτώσεις νοσούντων δεν είχαν συμπεριληφθεί στην μέτρηση κρουσμάτων κορονοϊού του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω "τεχνικού ζητήματος", σύμφωνα με το CNN.

news247.gr

Home