Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κυριακίδου: Η ΕΕ να γίνει παγκόσμιο πρότυπο σε παραγωγή τροφίμων

Offsite Team -
17.01.2020 - 07:46

Κυριακίδου: Η ΕΕ να γίνει παγκόσμιο πρότυπο σε παραγωγή τροφίμων

Thumbnail
Έναρξη της Διεθνούς Πράσινης Εβδομάδας

To μήνυμα ότι η Ευρώπη πρέπει να γίνει "παγκόσμιο πρότυπο στην παραγωγή τροφίμων", έστειλε χθες από το Βερολίνο και τις εκδηλώσεις για την έναρξη της Διεθνούς Πράσινης Εβδομάδας, η Επίτροπος αρμόδια για θέματα υγείας και ασφάλειας τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου.

Σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη με τον Επίτροπο Γεωργίας Janusz Wojciechowski, η Στέλλα Κυριακίδου επανέλαβε την αποφασιστικότητα της να εργαστεί ώστε να φέρει εις πέρας έναν από τους βασικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης συμφωνίας (Green New Deal) της Κομισιόν Von Der Leyen: τη στρατηγική “Από το Aγρόκτημα στο Πιάτο”. Στόχος της στρατηγικής είναι να αποτελέσει το παγκόσμιο πρότυπο παραγωγής τροφίμων με το ελάχιστο αντίκτυπο στη φύση.  

"Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους", δήλωσε η Επίτροπος Κυριακίδου, "ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται, καθώς οι πόροι μειώνονται, οι καταναλωτικές μας συνήθειες οδηγούν σε ραγδαία αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας παγκοσμίως και όλα αυτά ενώ ταυτόχρονα πετάμε το 1/5 των τροφίμων που παράγουμε και εκατομμύρια πολίτες δεν μπορούν να έχουν ένα  αξιοπρεπές γεύμα σε καθημερινή βάση".  Όπως επεσήμανε, "η αντίθεση μεταξύ των δύο είναι τόσο απογοητευτική όσο και ανησυχητική και για αυτό και πρέπει να δράσουμε άμεσα".

 

Όπως έγινε γνωστό, η Επίτροπος Κυριακίδου συναντήθηκε επίσης χθες με τον Γερμανό Υπουργό Υγείας Jens Spahn, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις σχετικά με θέματα που αφορούν τα φαρμακευτικά προϊόντα, τη ψηφιοποίηση της υγείας, τις ιατρικές συσκευές και την τεχνολογία στον ιατρικό τομέα. "Θα συνεργαστούμε έχοντας δεσμευτεί στον σκοπό της ευημερίας και υγείας των  πολιτών της ΕΕ", δήλωσε μετά τη συνάντηση.

Επιπλέον, η Επίτροπος υπέγραψε μαζί με τον Υπουργό Υγείας της Γερμανίας καθώς και την Υπουργό Παιδείας και Έρευνας Anja Karlichzek τη σημαντική πρωτοβουλία με τον χαρακτηριστικό τίτλο "#1mio Genome Initiative", η οποία θα οδηγήσει σε καινοτόμες νέες θεραπείες για τον καρκίνο ή για άλλες σπάνιες ή πολύπλοκες ασθένειες.

Σήμερα Παρασκευή οι δυο Επίτροποι θα επισκεφθούν το περίπτερο της ΕΕ στο Βερολίνο με τίτλο "από το αγρόκτημα στο τραπέζι", και θα προσφωνήσουν Συνέδριο με θέμα "το μέλλον της παγκόσμιας παραγωγής χοιρινού κρέατος υπό την απειλή της αφρικανικής πανώλης των χοίρων".

ΚΥΠΕ

 

Ακόμα ένας αισθητός σεισμός στη Λεμεσό (ΧΑΡΤΗΣ)

Offsite Team -
28.06.2022 - 19:06

Ακόμα ένας αισθητός σεισμός στη Λεμεσό (ΧΑΡΤΗΣ)

ΧΑΡΤΗΣ - 2.9 Ρίχτερ ο δεύτερος σεισμός

Νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε για ακόμη μια φορά τη Λεμεσό. 

>>>> Δείτε ΕΔΩ: Τι είναι η σμηνοσειρά σεισμών που ταρακουνεί τη Λεμεσό

Μέσα σε διάστημα περίπου μίας ώρας σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός με επίκεντρο τη Λεμεσό, ενώ πολίτες αναφέρουν πως ήταν πιο αισθητός από τον πρώτο.

Όπως ανακοίνωσε το σεισμολογικό κέντρο Κύπρου η δεύτερη σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 2.9 Ρίχτερ.

cyprus-seismological-center

Θυμίζουμε πως ο πρώτος σεισμός 2,7 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 17:57, 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λεμεσού με επίκεντρο την περιοχή της Γερμασόγειας.

 

neos-sismos

neos sismos

Home