Κυριάκος Μάρκου:Ο νέος Καρράς της Κύπρου!

Κυριάκος Μάρκου:Ο νέος Καρράς της Κύπρου!

Σπάει η φωνή του σίδερα…

28χρονος, Λευκωσιάτης, ταλαντούχος και με μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του νησιού. 

Ο λόγος για τον Κυριάκο Μάρκου, ή «ο νέος Καρράς» όπως πολλοί τον χαρακτηρίζουν. Ο νεαρός Λευκωσιάτης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται και στο νέο show του ANT1 «Casa De Mikel», έχει εντυπωσιάσει τόσο τους τηλεθεατές, όσο και τους θαμώνες στα νυχτερινά μαγαζιά που εμφανίζεται.

Image may contain: 2 people, including Kyriakos Markou, people smiling, people standing and indoor

Αν και στην Κύπρο είμαστε συνηθισμένοι σε ταλέντα και σε ωραίες φωνές, εντούτοις ο Κυριάκος Μάρκου ανήκει σε μια άλλη κατηγορία – πιο ιδιαίτερη - αφού πολλοί μπορούν να τραγουδήσουν, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να σε εκπλήξουν με τη χροιά τους. Γι’ αυτό εξάλλου και «σπάει η φωνή του σίδερα», καθώς η ιδιαίτερη φωνή του μπορεί να τον ξεχωρίσει ανάμεσα σε τόσους άλλους!

Ο 28χρονος μίλησε στην Offsite για τις αντιδράσεις του κόσμου στο άκουσμα της φωνής του, για το ποιο παράξενο περιστατικό που του έτυχε, αλλά και το πώς ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία:

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το τραγούδι;

«Με το τραγούδι ξεκίνησα να ασχολούμαι από πολλή μικρή ηλικία. Θυμάμαι κάπου στα 7 μου χρόνια τον πατέρα μου – που είναι και αυτός μουσικός – να με ρωτά ποιο μουσικό όργανο μου άρεσε περισσότερο. Χωρίς να γνωρίζω και πολλά απάντησα πιάνο. Έτσι δύο εβδομάδες μετά είχα την πρώτη μου επίσκεψη στο ωδείο, ενώ έχω ολοκληρώσει το πιάνο – αρμόνιο και διδασκαλία πιάνου και αρμονίου θεωρίας και αρμονίας». 

Αρκετοί σε χαρακτηρίζουν ως «τον νέο Καρρά». Αυτό είναι κάτι που σε ενοχλεί ή που βρίσκεις σαν φιλοφρόνηση; 

«Αρχικά να πω ότι δυστυχώς ή ευτυχώς ο Θεός μου έδωσε το χάρισμα η φωνή μου να ταυτίζεται και να συγκρίνεται με άλλους τραγουδιστές. Πολλοί μου λένε ότι τους θυμίζω τον Βασίλη Καρρά, άλλοι μου λένε ότι η φωνή μου μοιάζει με του Ζαφείρη Μελά. Δεν έχω πρόβλημα για ότι και αν λένε γιατί κατά κάποιο τρόπο είναι καλό και κακό. Φυσικά εγώ είμαι αυτός που είμαι με την χροιά μου, και είναι λογικό να συγκρίνεται με βαρύτονους λαϊκούς τραγουδιστές καθώς δεν υπάρχουν πολλοί. Όσον αφορά για το ζήτημα με όσους με χαρακτηρίζουν ως τον «νέο Καρρά» το μόνο που έχω να πω είναι ότι μακάρι να αξιωθώ να καταφέρω να κάνω όσο τεράστια καριέρα κάνει και ο Βασίλης Καρράς, ο οποίος να σημειώσουμε είναι και το είδωλο μου». 

Εμφανίζεσαι σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά. Που σε βρίσκουμε αυτό το διάστημα; Εκτός από το τραγούδι ασχολείσαι και με κάτι άλλο; 

«Αυτό το διάστημα μπορείτε να με βρείτε Παρασκευή και Σάββατο στο ανανεωμένο GAZI LIVE STAGE στον Στρόβολο όπου σας περιμένω να τραγουδήσουμε παρέα. Κάθε Τρίτη είμαι στη Λεμεσό στις ATAKSIES στη Σαριπόλου μαζί με τον πολύ καλό μου συνεργάτη τον Νικόλα Παττούρα, με μια κιθάρα και ένα πιάνο. Τετάρτες βρίσκομαι στο BARAKI LIVE. Να σημειώσω ότι κάθε Σάββατο μπορείτε να με δείτε μαζί και με τους άλλους συνεργάτες μου στην εκπομπή του Μιχάλη Σοφοκλέους στον Ant1, Casa de Mikel. Για τώρα τουλάχιστον βρίσκομαι αποκλειστικά στον χώρο της μουσικής και επενδύω σε πολύ σε αυτό που αγαπώ και θα το κάνω για όσο με παίρνει».

Γράφεις δικά σου τραγούδια; Ποιές οι σκέψεις σου για το μέλλον; 

«Δεν γράφω στοίχους, συνθέτω όμως μουσική. Έχω συνθέσει και δικά μου τραγούδια με στοίχους από φίλους που ήθελαν να μοιραστούν μαζί μου τις σκέψεις τους και έχω “ντύσει” μουσικά και μελοποιήσει και ποιήματα Κυπρίων ποιητών. Στο μέλλον θα με ενδιέφερε πολύ να φτιάξω μια παράσταση με stand up comedy και live μουσική με άλλους συναδέλφους και φίλους ηθοποιούς γιατί μου αρέσει πολύ η χημεία της ηθοποιίας και της μουσικής, ειδικά όταν ο ηθοποιός μπορεί να τραγουδήσει και καλά!». 

Η φωνή σου είναι χαρακτηριστική και ξεχωρίζει από άλλους τραγουδιστές που κατά καιρούς γνωρίζουμε. Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου μόλις σε ακούσουν για πρώτη φορά να τραγουδάς;

«Οι αντιδράσεις είναι πολύ θετικές και μπορώ να πω και μερικές φορές και σοκαριστικές, αφού δεν το περιμένουν λόγω της μπάσας φωνής. Φυσικά υπάρχουν και οι “κακές” αντιδράσεις αφού η φωνή μου μπορεί να τους εκπλήξει δυσάρεστα. Γούστα είναι και δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους. Σκοπός μου είναι όμως να βρω τον τρόπο να περάσουν όλοι καλά. Και ευτυχώς μαζί με τους συναδέλφους μου έχουμε πάντα τον τρόπο να τους ικανοποιήσουμε όλους». 

Τα πιο παράξενα σχόλια που δέχτηκες ποτέ για τη φωνή σου; Κάποιο παράξενο περιστατικό που μπορεί είτε να σε ενόχλησε, είτε να σε έκανε να γελάσεις;

«Παράξενα σχόλια; Μια φορά που έπαιζα σε ένα party, με πλησίασε ένας κύριος και εκεί που τραγούδαγα μου λέει “φίλε έχω εκσκαφέα και ανοίγω τρύπες για αποχετεύσεις”, ενώ συνεχίζοντας με ρώτησε αν θέλω να συνεργαστώ μαζί του. Εγώ απορημένος του είπα “μα από τη μουσική τι σχέση μπορεί να έχω με το συγκεκριμένο επάγγελμα;” Και μου απάντησε ότι “ανοίγω λούκκους και λούκκους αλλά η φωνή σου ανοίγει πιο μεγάλους”. Όπως ήταν φυσικό έσκασα από τα γέλια επειδή με βρήκε απροετοίμαστο, αλλά σίγουρα αυτή είναι μια ατάκα που θα μείνει για πάντα στο μυαλό. Τώρα όσον αφορά παράξενο περιστατικό που να με ενοχλήσει δεν έτυχε… ακόμα. Όμως η αλήθεια δέχομαι κάθε κριτική, είτε καλή, είτε κακή και πάντα προσπαθώ να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο. Η μουσική δεν έχει όρια γι’ αυτό δεν μπορείς να πεις ποτέ ότι σε αυτό έχω τελειοποιηθεί. Και επειδή έχω και λίγο την “βίδα” του τελειομανή πάντα θα βρίσκω κάτι που θα με ενοχλεί και θα ψάχνω τρόπο για να το βελτιώσω». 

Home