Λάρνακα: Χειροπέδες σε 22χρονο για υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου

Λάρνακα: Χειροπέδες σε 22χρονο για υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου

Ο νεαρός διαμαρτυρήθηκε για πρόβλημα υγείας

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, που συνεδρίασε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, εξέδωσε διάταγμα κράτησης δύο ημερών, εναντίον ατόμου ηλικίας 22 χρόνων για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με υπόθεση  εμπρησμού αυτοκινήτου που διαπράχθηκε στις 2 Αυγούστου στην επαρχία Λάρνακας.  

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα της 2ας Αυγούστου 2019, ξέσπασε πυρκαγιά σε αυτοκίνητο 42χρονου, που βρισκόταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης οχημάτων πολυκατοικίας στην επαρχία Λάρνακας.

 

Μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβησαν στην σκηνή και κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά, η οποία όπως διαπιστώθηκε από έρευνες της Αστυνομίας είχε τεθεί κακόβουλα.

 

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 22χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες από μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, δυνάμει  Δικαστικού εντάλματος.  

Ο νεαρός τέθηκε υπό κράτηση, ωστόσο διαμαρτυρήθηκε για πρόβλημα υγείας, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου, αφού εξετάστηκε από τους επί καθήκοντι ιατρούς, κρατήθηκε για νοσηλεία.  

Σήμερα ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας μετέβη στο Νοσοκομείο της πόλης όπου ύστερα από σύντομη διαδικασία εξέδωσε διάταγμα κράτησης του νεαρού για δύο ημέρες.  

 

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση τελεί υπό κράτηση άνδρας 43 χρόνων, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, 16 Αυγούστου.  

Την επομένη ο 43χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για έξι ημέρες.

Home