Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λάρνακα: Καθυστερεί η υπογραφή της σύμβασης για λιμάνι – μαρίνα

Offsite Team -
26.05.2020 - 16:00

Λάρνακα: Καθυστερεί η υπογραφή της σύμβασης για λιμάνι – μαρίνα

Thumbnail
Έντονη δυσαρέσκεια Λάρνακας για καθυστέρηση υπογραφής συμφωνίας για ανάπτυξη λιμανιού – μαρίνας

Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας για την καθυστέρηση, όπως αναφέρει, που υπάρχει στην υπογραφή της συμφωνίας για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού – μαρίνας της πόλης.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για Ios <<<  

 Σε ανακοίνωσή του το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας «εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς του κράτους για επισημοποίηση της Συμφωνίας με την Κοινοπραξία Kition Ocean Holdings που αφορά το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού – μαρίνας».

Προστίθεται ότι «παρ’ όλο που η ανακοίνωση της σύναψης της συμφωνίας έγινε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννη Καρούσο, στις 13 Φεβρουαρίου 2020, εντούτοις οι υπογραφές των Συμβολαίων μεταξύ των δύο πλευρών εκκρεμούν καθώς το Συμβόλαιο βρίσκεται ενώπιον της Γενικής Εισαγγελίας της Δημοκρατίας για νομοτεχνικό έλεγχο εδώ και μερικούς μήνες».

Αφού αναφέρεται ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας κατανοεί τις καθυστερήσεις και την αλλαγή προτεραιοτήτων που προέκυψαν στα Κυβερνητικά Τμήματα λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού», σημειώνεται πως «παράλληλα ανησυχεί έντονα για τυχόν νέο ναυάγιο της συμφωνίας αφού με τα νέα οικονομικά δεδομένα που δημιουργούνται στην μετά κορωνοϊό εποχή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά».  

Στην απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο επισημαίνει, επίσης, ότι «δεν μπορεί να χαθεί άλλη ευκαιρία για την ανάπτυξη της πόλης και επαρχίας Λάρνακας και δηλώνει έτοιμο να προβεί σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα ώστε να διασφαλιστεί η επισημοποίηση της συμφωνίας, με την υπογραφή της από τα δύο μέρη. Την ίδια ώρα θεωρείται θετικό ότι η Κοινοπραξία παρά το γεγονός πως δηλώνει δημόσια τη δυσαρέσκεια της για την καθυστέρηση που παρατηρείται, εξακολουθεί να ενδιαφέρεται έντονα για την υλοποίηση του έργου», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Home