Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λειψανδρία σε θέσεις στο ΥΠΕΣ -Ψάχνουν 40 στην Πολιτική Άμυνα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
27.04.2022

Λειψανδρία σε θέσεις στο ΥΠΕΣ -Ψάχνουν 40 στην Πολιτική Άμυνα

Κάθετη θέση του Τμήματος Διοίκησης και Προσωπικού -Η περιβόητη αναδιάρθρωση της Πολιτικής Άμυνας στο συρτάρι

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη

H «λειψανδρία» και η έλλειψη σε μόνιμες οργανικές  θέσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών  αφήνει στον πάγο και την ενίσχυση σε άλλα Τμήματα και Υπηρεσίες   του Υπουργείου όπως είναι η Πολιτική Άμυνα.

Όπως πληροφορούμαστε, η κάθετη θέση του Τμήματος Διοίκησης και Προσωπικού είναι ότι πρέπει πρώτα να καλυφθούν οι μόνιμες οργανικές θέσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και μετά να καλυφθούν άλλες θέσεις για άλλα Τμήματα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα με τις θέσεις στο ΥΠΕΣ πρέπει να επιλυθεί άμεσα.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σοβαρό πρόβλημα  στην Πολιτική Άμυνα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφαλίσαμε, μια Υπηρεσία που υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών  και έχει πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα είναι η Πολιτική Άμυνα. Χαρακτηριστικά, σε παγκύπρια βάση η Πολιτική Άμυνα στελεχώνεται με 40 άτομα παγκύπρια, ενώ οι ανάγκες πρέπει να αφορούν 80 άτομα.  Παραλλήλως, στην Πολιτική Άμυνα εντάσσονται διάφορες υπηρεσίες όπως η διαχείριση κρίσεων και νέοι τομείς που αφορούν την κλιματική αλλαγή, Ως εκ τούτου πρέπει να στελεχωθούν κατάλληλα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σημειώνεται ακόμα ότι η περιβόητη αναδιάρθρωση της Πολιτικής Άμυνας παραμένει στο συρτάρι, αφού δεν μπορεί να υλοποιηθεί εάν προηγουμένως δεν κλείσουν οι «τρύπες» στο Υπουργικό Εσωτερικών. Σημειώνεται ότι η αναδιάρθρωση της Πολιτικής Άμυνας ήταν ένας από τους πρώτους στόχους του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Home