Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λεμεσός: Άναψαν κεριά για την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού

Offsite Team -
02.12.2022 - 21:04

Λεμεσός: Άναψαν κεριά για την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού

Το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Λεμεσού, τίμησε και φέτος τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού

Με εκδήλωση στο Μνημείο Εθελοντή και το άναμμα κεριών, το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Λεμεσού, τίμησε και φέτος τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού, που γιορτάζεται στις 5 Δεκεμβρίου.

Σε δήλωση του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ανέφερε ότι η σημερινή εκδήλωση έχει μια ισχυρή συμβολική αξία και στέλνει μηνύματα αγάπης, συμπόνιας, αλληλεγγύης, σε μια εορταστική περίοδο.

«Δεν θα μπορούσα να φανταστώ την κοινωνία μας χωρίς τη στήριξη των εθελοντικών οργανώσεων», ανέφερε και εξέφρασε, εκ μέρους του Δήμου και των δημοτών της Λεμεσού, «την εκτίμηση και την αγάπη μας και τον θαυμασμό μας προς το Συμβούλιο Εθελοντισμού και τους χιλιάδες εθελοντές που όλα αυτά τα χρόνια προσφέρουν και στηρίζουν αυτούς που έχουν ανάγκη και στέλνουν παραδείγματα για να κάνουν την κοινωνία μας πιο φωτεινή, πιο ζεστή, πιο ανθρώπινη».

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λεμεσού, Σταύρος Ολύμπιος, ανέφερε ότι «ο εθελοντισμός είναι μια αξία που πρέπει να υπηρετούμε όλοι με αγάπη, γιατί υπηρετώντας το συνάνθρωπο μας, νιώθουμε την καρδιά μας να φωτίζεται και να θερμαίνεται γιατί ο ατομισμός δημιουργεί το αντίθετο, παγώνει την καρδιά του ανθρώπου»

Η ανταπόκριση των εθελοντών, συνέχισε, στις δύσκολες μέρες της πανδημίας και της κρίσης, «ήταν πραγματικά εξαιρετική, γιατί προσπάθησαν να καλύψουν κάθε ανάγκη, είτε ήταν ασθένεια, είτε έλλειψη υλικών αγαθών, ακόμη και συντροφιά πρόσφεραν  οι εθελοντές σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη».

Ευχαρίστησε, τέλος, το Δήμο Λεμεσού για την παραχώρηση του χώρου οπού ανεγέρθηκε το Μνημείο Εθελοντή και το οποίο εγκαινιάστηκε στις αρχές του 2022 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Είναι το πρώτο παγκύπρια και πανελλήνια και ενδεχομένως και παγκόσμια μνημείο, για να τιμάται ο άγνωστος εθελοντής», κατέληξε στη δήλωση του ο κ.Ολύμπιος.

ΚΥΠΕ

 

Home