Λεμεσός: Σηκώνουν μανίκια από νωρίς οι αρμόδιοι για τα κουνούπια

Λεμεσός: Σηκώνουν μανίκια από νωρίς οι αρμόδιοι για τα κουνούπια

Alert κι ενόψει βροχών στη Λεμεσό για πιθανή έξαρση του προβλήματος

Σηκώνουν μανίκια οι αρμόδιοι με φόντο το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει κυρίως η Δυτική Λεμεσός με την αύξηση των κουνουπιών. Το πρόβλημα αυτή την περίοδο έχει περιοριστεί, ωστόσο δεν αποκλείεται να επανέλθει σύντομα καθώς αυτές τις ημέρες αναμένονται βροχές.

Όπως ανέφερε στην Offsite, ο Προϊστάμενος των Υγιεονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεμεσού, Δημήτρης Θεοτής, ελλοχεύει ο κίνδυνος για επανεμφάνιση των κουνουπιών αυτή την περίοδο λόγω των βροχοπτώσεων που αναμένονται σύμφωνα με τα δελτία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Από νωρίς... σχέδιο δράσης

Δήμος Λεμεσού, Βρετανικές Βάσεις, Υγιειονομικές Υπηρεσίες και Κοινότητες βρίσκονται στις επάλξεις με φόντο την καταπολέμηση των κουνουπιών ''καταστρώνοντας'' σχέδιο δράσης από τώρα για την επόμενη χρονιά.

''Τον χειμώνα θα υποβάλουμε σχέδιο δράσης για την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο. Θα υποβληθούν από καθε πλευρά νέες προτάσεις και θα τεθεί ο σχεδιασμός και για την πρόληψη και καταπολέμηση'', τόνισε ο κ. Θεοτής.

Ο Απρίλιος είναι ο μήνας όπου τα κουνούπια εμφανίζονται κυρίως στην περιοχή της Αλυκής όπου το πρόβλημα είναι σοβαρό.

Ψεκασμοί και μηχανές προσέλκυσης είναι μερικά από τα μέτρα που προωθούνται για την καταπολέμηση των κουνουπιών, όπως σημειώνει ο κ. Θεοτής.

Home