Λευκωσία: Υπο κράτηση 20χρονος για εντοπισμό άτυπων μεταναστών

Λευκωσία: Υπο κράτηση 20χρονος για εντοπισμό άτυπων μεταναστών

Όλες οι πληροφορίες

 Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος κράτησης, οδηγήθηκε χθες 20χρονος, ο οποίος συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας, μετά τον εντοπισμό αριθμού άτυπων μεταναστών, στην περιοχή Μόρφου, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι το Δικαστήριο ενέκρινε χθες το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε εναντίον του 20χρονου διάταγμα κράτησης για χρονική περίοδο οκτώ ημερών. Εναντίον του 20χρονου διερευνάται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης εισόδου και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας, συνδρομής και βοήθειας σε υπηκόους τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο ή παράνομη παραμονή στη Δημοκρατία και μαχαιροφορίας.

 

Ο 20χρονος εντοπίστηκε γύρω στις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης, να κινείται πεζός μπροστά από 46 άτυπους μετανάστες, στην περιοχή Ακακίου – Αυλώνας, στη Μόρφου, όπου μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και της ΜΜΑΔ, με επικεφαλής το Διοικητή ΜΜΑΔ και τον Υποδιοικητή Επιχειρήσεων της ΥΑΜ, βρίσκονταν σε περιπολία.

Κατά τον εντοπισμό τους, ο 20χρονος προσπάθησε να διαφύγει προς τις κατεχόμενες περιοχές, ωστόσο ανακόπηκε από τα μέλη της Αστυνομίας. Σε έλεγχο που ακολούθησε εντοπίστηκε στην κατοχή του ένας σουγιάς με λεπίδα μήκους 10 εκατοστών. Κατά την αξιολόγηση διαφόρων στοιχείων, ο 20χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, αφού φέρεται να υποβοήθησε τα πιο πάνω πρόσωπα να εισέλθουν στις ελεύθερες περιοχές.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Περιστερώνας όπου ανακρινόμενοι φέρονται να ανέφεραν ότι εισήλθαν στις ελεύθερες περιοχές μέσω κατεχομένων. Ανάμεσά τους βρίσκονταν έξι ανήλικα παιδιά. Όλοι μεταφέρθηκαν σε χώρο φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά.

Home