Λήγει η επίταξη 4 γιατρών στην Πάφο/ «Καμπανάκι» από Μουτήρη

Λήγει η επίταξη 4 γιατρών στην Πάφο/ «Καμπανάκι» από Μουτήρη

Ανάγκη λήψης έγκαιρων αποφάσεων

Τη λήψη έγκαιρων αποφάσεων εισηγείται ο Επιστημονικός Διευθυντή του Νοσοκομείου Πάφου για τον covid- 19 Ιωσήφ Μουτήρης, λόγω της λήξης της επίταξης τεσσάρων γενικών γιατρών που στελεχώνουν το Τμήμα  Βραχείας Νοσηλείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

 

Συγκεκριμένα στις 31 Μαΐου λήγει η επίταξη των τεσσάρων γενικών γιατρών που στελεχώνουν το Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας του Νοσοκομείου, και έτσι θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις έγκαιρα για να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η ομαλή λειτουργία του τμήματος, σύμφωνα με κ. Μουτήρη.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μουτήρης ανέφερε πως το Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας, λειτούργησε αρχικά με ειδικούς ειδικευόμενους και επί εξασκήσει ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, για να προστεθούν στη συνέχεια, όπως είπε, και ιδιώτες γενικοί γιατροί μέσω επίταξης. Ο κ. Μουτήρης πρότεινε τον τερματισμό της επίταξης και τη συνέχιση της κάλυψης της Βραχείας Νοσηλείας, από ειδικευόμενους και ειδικούς ιατρούς του Νοσοκομείου με το σύστημα on call.

 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον  Επιστημονικό Διευθυντή του Νοσοκομείου Πάφου για τον covid- 19, από τις 4 Απριλίου μέχρι και τις 16 Απριλίου εξετάστηκαν στο Τμήμα Διαλογής και Βραχείας Νοσηλείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου 115 ασθενείς , από τους οποίους οι 62 νοσηλεύτηκαν στον θάλαμο ύποπτων περιστατικών του κρατικού νοσηλευτηρίου της πόλης, ενώ 16 νοσηλεύτηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και στο Κέντρο Αναφοράς του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

 

Ο κ. Μουτήρης ανέφερε πως από τους 115, οι 78 ασθενείς εισήχθησαν στο θάλαμο Ύποπτων Περιστατικών ή νοσηλεύτηκαν στα Νοσοκομεία Λεμεσού και Αμμοχώστου, ενώ οι υπόλοιποι πήραν εξιτήριο με σύσταση να μείνουν περιορισμένοι σε αναμονή της εξέτασης για covid-19.  

Επεσήμανε πως το Τμήμα Διαλογής και Βραχείας Νοσηλείας του ΓΝ Πάφου, λειτούργησε στις 4 Απριλίου, κατόπιν απόφασης του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Διεύθυνσης του ΟΚΥπΥ, μέχρι και τις 16 Απριλίου στον χώρο Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου και στη συνέχεια σε χώρο του τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου , όπου λειτουργεί μέχρι σήμερα.

ΚΥΠΕ

Home