Λοϊζίδου: Μόνο σε Αστυνομία & επιθεωρητές δείχνουμε πιστοποιητικά

Λοϊζίδου: Μόνο σε Αστυνομία & επιθεωρητές δείχνουμε πιστοποιητικά

Όλα όσα δήλωσε στην εκπομπή OFFSITE ON AIR τη Μεγάλη Τρίτη

Kανένας πλην της Αστυνομίας και των αρμόδιων επιθεωρητών  δεν έχει την ευθύνη για τον έλεγχο των πιστοποιητικών που μπαίνουν στη ζωή μας από τις 10 Μαϊου για αρνητικό τεστ κορωνοϊού με ισχύ 72 ωρών, εμβολιασμό τριών εβδομάδων ή νόσηση από covid τριών μηνών ανέφερε στην OFFSITE ON AIR η Επίτροπος Προσωπικών Δεδομένων Ειρήνη Λοϊζίδου - Νικολαϊδου. 

Η Επίτροπος τόνισε ότι δεν είναι ευθύνη του υπεύθυνου κάποιου υποστατικού να ελέγχει τα πιστοποιητικά, όμως οι πολίτες είναι υπόχρεοι να τα κατέχουν και να δηλώνουν.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Για την παρουσία στους Ιερούς Ναούς ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας η κα Λοϊζίδου τόνισε ότι οι πιστοί πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο πρέπει να επιδεικνύουν σε αρμόδιο επιθεωρητή και στην Αστυνομία, όχι όμως σε Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους.

Όσον αφορά για τους εργοδοτούμενους η Επίτροπος διευκρίνισε ότι το σχετικό έγγραφο για τεστ κορωνοϊού pcr η rapid test  θα υποβάλλεται με καταγεγραμμένο το όνομα, τον αριθμό απόδειξης εγγράφου και την ημερομηνία υποβολής του τεστ στον εργοδότη και θα επιστρέφεται.

Τα πιστοποιητικά του κράτους εντός των ορίων του δεν έχουν  σχέση τόνισε η Επίτροπος με το τριπλό Green Pass για ταξίδια  (πιστοποιητικό εμβολιασμού, pcr για 72 ώρες και πιστοποιητικό νόσησης τρεις μήνες πριν). Το Green Pass που θα είναι έτοιμο την 1η Ιουνίου αφορά  μόνο την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις διακινήσεις εντός της Ε.Ε. Ως κράτος μέλος πρέπει να καταρτίσουμε το κυπριακό Green Pass που θα είναι κάτω από την ευρωπαϊκή ομπρέλα.

 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η Επιτροπος σχολίασε τη γνωμάτευσή της για τη χρήση κινητών μονάδων στις βουλευτικές εκλογές ώστε να ψηφίσουν κατ’ οίκον κρούσματα κορωνοϊού λέγοντας ότι αυτό έγινε για να μη υπάρχει διάκριση μεταξύ των πολιτών ώστε να μην παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα θα δηλώνονται σε μητρώο ώστε να ψηφίσουν με κινητές μονάδες. Οι στενές επαφές δεν θα διαχωριστούν από τους άλλους ψηφοφόρους για να μην υπάρξει διάκριση και αυτοί  οι πολίτες να ψηφίσουν όπως όλοι πολίτες.

 

Home