Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λοττίδη: Η έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ και δική μας προτεραιότητα

Offsite Team -
12.03.2020 - 13:47

Λοττίδη: Η έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ και δική μας προτεραιότητα

Thumbnail
Όσα ανέφερε η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Μέσα από την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο διαφαίνεται η προτεραιότητα που έχουμε δώσει το 2018 και το 2019,  ως Μηχανισμός Πρόληψης των Βασανιστηρίων, στις επισκέψεις σε χώρους κράτησης και όσον αφορά τα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη.

Ερωτηθείσα για τις αναφορές που γίνονται στην έκθεση σε σχέση με τη δράση του Γραφείου της, η κ. Λοττίδη είπε πως «ορθά σημειώνεται στην έκθεση πως περιορίστηκαν τα παράπονα που λαμβάνουμε για κακομεταχείριση σε σύγκριση με παλιά».

Ακόμη, σημείωσε, η έκθεση «επισημαίνει όλες τις παρεμβάσεις που κάναμε ως προς τα δικαιώματα Τ/κ, που πολλές φορές είχαν θετικό αποτέλεσμα, κυρίως όσον αφορά θέματα ακίνητης περιουσίας, καθώς και τις παρεμβάσεις/εκθέσεις που κάναμε για ευάλωτες ομάδες - αιτητές ασύλου και πρόσφυγες - σχετικά με τις συνθήκες υποδοχής, τα επιδόματα, τη στήριξη, τη στέγαση καθώς και τις σχετικές συστάσεις που κάναμε κάποιες εκ των οποίων ακολουθήθηκαν από το κράτος».

Η κ. Λοττίδη επεσήμανε, ακόμη, πως για πρώτη φορά έπειτα από πάρα πολλά χρόνια το Γραφείο της έχει εκδώσει έκθεση ως Μηχανισμός Πρόληψης των Βασανιστηρίων για το 2018-2019 , επισημαίνοντας πως η έκθεση αυτή στάλθηκε ήδη στην Επιτροπή Πρόληψης των Βασανιστηρίων και θα παραδοθεί και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

ΚΥΠΕ

Home