Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λοττίδη και Καλλιτσιόνη οι δύο νέοι εκπρόσωποι της Κύπρου στο FRA

Offsite Team -
29.05.2020 - 16:57

Λοττίδη και Καλλιτσιόνη οι δύο νέοι εκπρόσωποι της Κύπρου στο FRA

Thumbnail
Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο

Τον διορισμό των δύο νέων εκπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (FRA) της ΕΕ, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά την τελευταία συνεδρία του, μετά από πρόταση που κατατέθηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργο Σαββίδη.

Πρόκειται για την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη και την Λειτουργό του Γραφείου Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κατερίνα Καλλιτσιόνη, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Με βάση την Απόφαση του Υπουργικού, η κ. Στυλιανού-Λοττίδη διορίζεται ως τακτικό μέλος του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και του Διοικητικού Συμβουλίου του και η κ. Καλλιτσιόνη ως αναπληρωματικό μέλος, αμφότερες με πενταετή, μη ανανεώσιμη θητεία (2020-2025).

Ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων ιδρύθηκε την 15η Φεβρουαρίου 2007 και λειτουργεί στη Βιέννη.

Διαδέχεται νομικά το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Φαινομένων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας (EUMC), έχοντας αναλάβει τα νομικά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και όλες τις οικονομικές δεσμεύσεις του Παρατηρητηρίου.

Στόχος του Οργανισμού είναι να παρέχει στα θεσμικά Όργανα και τους Οργανισμούς της Κοινότητας, καθώς και στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρωγή και εμπειρογνωμοσύνη σχετικά με τα θεμελιώδη δικαιώματα κατά την υλοποίηση της κοινοτικής νομοθεσίας.

Συναφώς, ο Οργανισμός συλλέγει δεδομένα σχετικά με τα θεμελιώδη δικαιώματα στους τομείς αρμοδιότητας της Κοινότητας που απαριθμούνται στο πολυετές πρόγραμμα-πλαίσιο του διάρκειας πέντε ετών και οι οποίοι περιλαμβάνουν την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και τις συναφείς μορφές μισαλλοδοξίας.

ΚΥΠΕ

Home