Λ/σος: Επιχείρηση «σκούπα» - Δεν έμεινε «αλήτης & περιπλανώμενος»

Επιχείρηση της Αστυνομίας για λαμπρατζιές και κροτίδες - Πλησιάζουν τις 100 οι συλλήψεις τις τελευταίες μέρες

Πολύ δυναμικά μπήκε στη μάχη ενάντια στις κροτίδες, τις λαμπρατζιές, τις φωτιές και τις ζημιές σε δημόσιους χώρους μπήκε φέτος η Αστυνομία στη Λεμεσό.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί πάνω από 80 νεαροί για αδικήματα που αφορούν ''αλήτες και περιπλανώμενους''. και έχουν κατασχεθεί πάνω από 2700 κροτίδες 

Άλλες 12 συλλήψεις

Στο πλαίσιο της πρόληψης και πάταξης της νεανικής παραβατικότητας αλλά και για πάταξη των επικίνδυνων εθίμων του Πάσχα, διεξήχθη και χθες βράδυ μέχρι τις πρωινές ώρες σήμερα, συντονισμένη επιχείρηση στην πόλη της Λεμεσού από μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού.  

Στη διάρκεια της επιχείρησης περιπολήθηκαν περιοχές, στις οποίες παρατηρείται οχληρία από νεαρούς και ειδικότερα περιοχές που γειτνιάζουν με εκκλησίες, στις οποίες εν όψει του Πάσχα μαζεύονται νεαρά πρόσωπα. Στη διάρκεια του ελέγχου που έγινε στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην περιοχή του Ποταμού Γερμασόγειας, μετά από καταγγελία για οχληρία, εντοπίστηκε αριθμός νεαρών προσώπων και τα μέλη της Αστυνομίας προέβηκαν σε 12 συλλήψεις (ένας 19χρονος, δύο 18χρονοι, τέσσερις 17χρονοι, ένας 16χρονος, δύο 15χρονοι και δύο 14χρονοι), για αδικήματα που αφορούν αλήτες και περιπλανώμενους. 

Επικίνδυνος νεαρός οδηγός

Επίσης, στην εκκλησία του Αγίου Σάββα στον Ύψωνα, με την άφιξη μελών της Αστυνομίας, νεαρά πρόσωπα που ήταν εκεί, τράπηκαν σε φυγή, ενώ ανακόπηκε όχημα που οδηγούσε 20χρονος με συνοδηγό 15χρονο, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε μικρή ποσότητα κάνναβης και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα. Όσον αφορά τον 20χρονο εναντίον του διερευνώνται τροχαία αδικήματα, αφού φαίνεται να οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών. 

Την ίδια ώρα σε παρακείμενο χώρο στάθμευσης, ο οδηγός αυτοκινήτου προσπάθησε να διαφύγει οδηγώντας το όχημα του επικίνδυνα με όπισθεν ταχύτητα, με αποτέλεσμα να κτυπήσει σε δύο σταθμευμένα οχήματα, ενώ συνέχισε να οδηγεί επικίνδυνα, κάνοντας διάφορους ελιγμούς και καταδιώχθηκε. Στη συνέχεια, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και προσέκρουσε σε ξύλινο πάσσαλο οδικού φωτισμού τον οποίο και απέκοψε, ενώ το όχημα του ακινητοποιήθηκε. Όπως διαπιστώθηκε ,ο οδηγός ήταν 16χρονος, ο οποίος συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων και αφού ανακρίθηκε στην παρουσία του πατέρα του, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα.

Επιπρόσθετα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Χαβούζας, εντοπίστηκε μικρή εστία φωτιάς, ενώ με την άφιξη των περιπόλων, δύο νεαρά πρόσωπα που θεάθηκαν στο μέρος τράπηκαν σε φυγή. Στη σκηνή κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέλη της οποίας κατέσβεσαν τη φωτιά. 

Εξάλλου, μετά από πληροφορία ότι στην οδό Ισχυρών στην περιοχή Μονοβολικού, ότι νεαρά πρόσωπα μετέφεραν ξύλα σε πλαστικούς καλάθους, έσπευσαν επί τόπου περίπολα. Οι νεαροί στη θέα των μελών της Αστυνομίας,  τράπηκαν σε φυγή, ενώ συνελήφθη 15χρονος για αδίκημα που αφορούσε αλήτες και περιπλανώμενους. Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Γερμασόγειας και Πολεμιδιών, η Τροχαία Λεμεσού και η ΥΚΑΝ συνεχίζουν τις εξετάσεις.

10