Λ/σος:Έως 22:30 τα κέντρα-Σύσταση για μη διακίνηση μετά τις 23:30

Λ/σος:Έως 22:30 τα κέντρα-Σύσταση για μη διακίνηση μετά τις 23:30

Από αύριο μέχρι την Δευτέρα 26/10 θα ισχύουν μόνο στη Λεμεσό δύο ειδικά μέτρα. 

Όλοι οι χώροι εστίασης θα πρέπει να κλείνουν μέχρι τις 10:30 το βράδυ.

Επιπλέον υπάρχει αυστηρή σύσταση όπως περιορίζεται η κυκλοφορία στη Λεμεσό μετά τις 11:30 το βράδυ.

Θυμίζουμε ότι εφαρμόζονται επίσης όλα τα μέτρα που ίσχυαν σε Λεμεσό και Λευκωσία σε παγκύπρια βάση για δύο εβδομάδες.

Δηλαδή:

Αναλυτικά τα νέα μέτρα:

  • Επιτρέπεται η παρουσία σε συναθροίσεις προσώπων σε οικίες και σε δημόσιους χώρους συναθροίσεων, εξαιρουμένων των χώρων εστίασης, με μέγιστο αριθμό συναθροιζομένων τα 10 άτομα ανά οικία/ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των ανήλικων παιδιών.

  • Ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε εκκλησίες, τεμένη και άλλους θρησκευτικούς χώρους, καθώς και θρησκευτικές τελετές, τελούνται με μέγιστο αριθμό προσώπων τα 75 άτομα, τηρουμένων των πρωτοκόλλων που ισχύουν για τους χώρους θρησκευτικής λατρείας.
  • Κεκλεισμένων των θυρών αγώνες.
  • Ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται να εξυπηρετούνται στα υποστατικά εστίασης  ορίζεται σε 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους. Εξακολουθεί σε κάθε περίπτωση να ισχύει το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. για εξωτερικούς χώρους ανά άτομο, ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα κάθε υποστατικού. Για παράδειγμα, εάν ένας χώρος εστίασης στις διαθέτει 400 τ.μ. σε εξωτερικό χώρο και με βάση το μέτρο για τήρηση απόστασης 2 τ.μ. ανά άτομο, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι 200 άτομα, ο αριθμός των πελατών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 150. Εάν ένα υποστατικό διαθέτει 300 τ.μ. σε εσωτερικό χώρο και με βάση το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. ανά άτομο, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι 100 άτομα, ο αριθμός των ατόμων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 75. Νοείται ότι σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η κράτηση πέραν των 10 ατόμων ανά τραπέζι.
  • Απαγορεύεται το cocktail party και τα συγχαρητήρια σε γάμους και βαφτίσεις. Επιτρέπεται μόνο η φυσική παρουσία σε γεύμα ή δείπνο, με μέγιστο αριθμό παρευρισκόμενων τα 350 άτομα. 

Επίσης αποφασίστηκε η επαναφορά μέτρου στις υπεραγορές για εξυπηρέτηση ευάλωτων ομάδων σε όλες τις επαρχίες μέχρι τις 9 το πρωί. 

 

Home