Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λύπη Φαίδωνος για την κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων

Offsite Team -
12.03.2020 - 15:17

Λύπη Φαίδωνος για την κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων

Thumbnail

Την λύπη του εξέφρασε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος για το γεγονός ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κλιμάκωσαν τα απεργιακά τους μέτρα εντελώς αψυχολόγητα, όπως είπε,  με αποτέλεσμα να συνεχίζεται και σήμερα η απεργία των εργαζομένων του Δήμου Πάφου για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσει στην πλήρη αποξένωση και ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας περισυλλογής σκυβάλων του Δήμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Πάφου,  ανέφερε πως σε μια ώρα που θα έπρεπε να επιδείξουν υπευθυνότητα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, κλιμάκωσαν τα μέτρα τους, παραβλέποντας τους πάντες και τα πάντα.Έρχονται τώρα συνέχισε, “και ζητούν να αναθεωρήσουμε  την απόφαση μας μονομερώς και να δοθούν κάποιες παρατάσεις για να απεμπλακούν από αυτή την παράλογη κλιμάκωση που έκαναν”.

O κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε και σε υπαλληλικό προσωπικό που εκφράζεται ελεύθερα, όπως ανέφερε, και που θεωρεί αδικαιολόγητα τα απεργιακά μέτρα, την στιγμή που δεν απολύεται κανένα πρόσωπο και θα μετακινηθούν όλοι από τον υπηρεσία περισυλλογής σκυβάλων του Δ. Πάφου στην υπηρεσία πρασίνου. Επιπρόσθετα ανέφερε πως οι πλείστοι των σκυβαλοσυλλεκτών επίσης θέλουν να μετακινηθούν στην υπηρεσία πρασίνου.

Ενδεικτικά ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε και σε προπηλακισμούς που δέχτηκαν υπάλληλοι του Δ. Πάφου που μετέβησαν σήμερα στο Δημαρχείο Πάφου  για να εργαστούν, από το συνδικαλιστικό κίνημα, όπως είπε, που μια ζωή επικαλείται τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Κάλεσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις εάν θέλουν διάλογο να προσέλθουν στο γραφείο του .

Ενθουσιασμένη με τον διαγωνισμό ρομποτικής Robotex η Αννίτα (vid)

Offsite Team -
26.06.2022 - 10:46

Ενθουσιασμένη με τον διαγωνισμό ρομποτικής Robotex η Αννίτα (vid)

Η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ενθουσιάστηκε με τις παρουσιάσεις και το καινοτόμο περιεχόμενο των κατασκευών που δημιούργησαν οι συμμετέχοντες στον 5ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex και εξέφρασε τον θαυμασμό της για το επίπεδο των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών. Η κ. Δημητρίου, παρευρέθηκε το Σάββατο, στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, για την έναρξη του διαγωνισμού. 

Το Robotex Cyprus 22 που διοργανώνεται από το Cyprus Computer Society (CCS) θα γιορτάσει τα πέμπτα γενέθλια του, ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Κύπρο, όπως καθιερώθηκε από το 2017.

1

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετέχουν 625 ρομποτίστριες και ρομποτιστές, μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες και ενήλικες από όλη την Κύπρο για να διαγωνιστούν με τα ρομπότ τους στις 20 διαφορετικές προκλήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την εισαγωγική ομιλία του Προέδρου του CCS, Κώστα Αγρότη, την εκδήλωση χαιρέτισαν η Μαρία Μιλτιάδου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Οργανισμού Νεολαίας, ο καθηγητής Γιώργος Χρυσάνθου εκ μέρους του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Διευθυντής Έρευνας στο CYENS και ο Χρίστος Χρίστου, Πρόεδρος του IET Cyprus.

Η διήμερη εκδήλωση είναι ανοικτή τόσο για τους γονείς, συγγενείς και φίλους των διαγωνιζομένων όσο και για το ευρύ κοινό που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ρομποτικές μάχες και να επισκεφτεί εκθέσεις ρομποτικών κατασκευών.

Το Σάββατο, η σειρά Line Following εμπλουτίστηκε από πίστες με διάφορα εμπόδια τα οποία έπρεπε τα ρομπότ να αποφύγουν, στον διαγωνισμό Μaze τα ρομπότ προσπάθησαν να βρουν την έξοδο του λαβύρινθου και στο ράλλυ Folkrace πολλά ρομπότ αγωνίστηκαν ταυτόχρονα σε ειδική πίστα.

2

Την Κυριακή στη μονομαχία Sumo, τα ρομπότ θα προσπαθούν να εκτοπίσουν το ένα το άλλο από την πίστα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τον διαγωνισμό Colour Picking και το νέο Girls Fire-Fighting (καταπολέμηση πυρκαγιών) που απευθύνεται μόνο σε κορίτσια, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων γυναικών στους τομείς STEAM.

Και τις δύο ημέρες της διοργάνωσης Robotex, μαθητές δημοτικού παρουσιάζουν έργα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με το περιβαλλοντικό θέμα της διαχείρισης αποβλήτων, ενώ στον χώρο υπάρχουν διαδραστικά ενημερωτικά κιόσκια και άλλες δράσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μουσικο-χορευτικές παρεμβάσεις.

Σημειώνεται ότι οι νικήτριες ομάδες δικαιούνται να συμμετέχουν στην αντίστοιχη παγκόσμια διοργάνωση στην Εσθονία, όπου η Κύπρος στο παρελθόν είχε σαρώσει τα βραβεία. Το ΚΥΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας του πέμπτου διαγωνισμού ρομποτικής Robotex.

Πηγή: ΚΥΠΕ

*φωτος - Twitter

Home