Λύθηκε το... μπέρδεμα με την φοιτήτρια του Παν. Κύπρου - Τι έγινε

Λύθηκε το... μπέρδεμα με την φοιτήτρια του Παν. Κύπρου - Τι έγινε

Το πιθανότερο σενάριο

Μπέρδεμα προέκυψε με την περίπτωση της φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Κύπρου και τα αποτελέσματα των τεστ κορωνοϊού που υποβλήθηκε. 

Το στόρι - Τι πραγματικά έγινε τελικά

Κατ’ αρχάς να αναφέρουμε ότι η φοιτήτρια βγήκε θετική μετά από τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο. Λίγες μέρες αργότερα έκανε το τεστ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με την αμερικάνικη πατέντα Κωστρίκη το οποίο έδειξε ότι είναι αρνητική. 

Την Πέμπτη φαίνεται να προέκυψε μπέρδεμα με την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας. Το Ινστιτούτο Γενετικής δεν εξέτασε νέο δείγμα της φοιτήτριας αλλά το πρώτο που έδωσε σε ιδιωτικό εργαστήριο για να επαληθεύσει ότι όντως ήταν θετικό. Και μετά από εξέταση όντως επαληθεύτηκε ότι ήταν θετικό το πρώτο της δείγμα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι το αποτέλεσμα που έδωσε αργότερα το τεστ με την πατέντα Κωστρίκη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν λανθασμένο. Το πιθανότερο σενάριο που αποδεικνύεται και επιστημονικά, είναι η φοιτήτρια να ήταν προς το τέλος της λοίμωξης και να αρνητικοποιήθηκε. Άλλωστε μετά το τεστ του Παν. Κύπρου, η φοιτήτρια έκανε ακόμα μία εξέταση σε άλλο εργαστήριο και πάλι το οποίο την έδειξε και πάλι αρνητική.

Τι λέει ο Δρ Φυλακτού

Όπως δηλώνει στην offsite ο Δρ Λεωνίδας Φυλακτού, ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, ''ζητήθηκε από το Ινστιτούτο ως εργαστήριο αναφοράς, να κάνουμε επαλήθευση του πρώτου δείγματος που έδωσε η φοιτήτρια σε ιδιωτικό εργαστήριο, για να δούμε κατά πόσο όντως ήταν θετικό ή όχι. Κάναμε την εξέταση και επιβεβαιώνεται ότι όντως το πρώτο δείγμα της φοιτήτριας που έγινε σε ιδιωτικό εργαστήριο ήταν όντως θετικό. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι τα αρνητικά τεστ που βγήκαν από το Πανεπιστήμιο Κύπρου αλλά και μετέπειτα σε ακόμα ένα τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο το οποίο την έδειξε πάλι αρνητική ήταν λανθασμένα. Μπορεί να ήταν στο τέλος της λοίμωξης, αρνητικοποιήθηκε ο ασθενής, και βγήκε αρνητικό το τεστ. Τονίζω ξανά ότι το δείγμα το οποίο εξέτασε το Ινστιτούτο ήταν το πρώτο που έκανε η φοιτήτρια για να διαφανεί αν όντως ήταν θετικό’’.

 

Home