Μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες - 8 φωτιές σε λίγες ώρες

Μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες - 8 φωτιές σε λίγες ώρες

Όσα δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής

Μάχη με τις φλόγες δίνουν τα μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πάφου για την κατάσβεση πυρκαγιών στην Επαρχία Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέας Κεττής ανέφερε πως εκτός από την μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10:55 μεταξύ των χωριών Μάρωνας-Αρχιμανδρίτα, πυρκαγιές προκλήθηκαν στην Πόλη Χρυσοχούς, στην Πιττοκόπου , και στην Ακουρδάλεια , στο Στρουμπί, στην Πιταρκού και στην Μηλιά. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε αγροτική περιοχή της κοινότητας  Αναρίτας . Όλες οι πυρκαγιές εκτός αυτής μεταξύ των χωριών Μάρωνα και Αρχιμανδρίτας έχουν τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και είναι μικρών διαστάσεων, όπως είπε, προσθέτοντας πως αυτές εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα.

Σε σχέση με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 10:55  μεταξύ των χωριών Μάρωνας-Αρχιμανδρίτα, ο κ. Κεττής δήλωσε ότι είναι υπό έλεγχο από τις 14.00 με τελική καμένη έκταση 4 εκτάρια. Στο μέρος της πυρκαγιάς θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης για τελικές κατασβέσεις  και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπύρωσεων. 

Συγκεκριμένα για την κατάσβεση της στάλθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όπως  τρία πυροσβεστικά οχήματα του πυροσβεστικού σταθμού Πάφου, τέσσερα στελεχωμένα οχήματα πυρόσβεσης από το Τμήμα Δασών και δύο πτητικά μέσα.

Η πυρκαγιά, είπε ο κ. Κεττής κατέκαψε τέσσερα εκτάρια ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση χαρουπόδεντρα και ελαιόδεντρα σε δύσβατη περιοχή.

Τα αίτια της πρόκλησης των πυρκαγιών  θα διερευνηθούν σε κατοπινό στάδιο, κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Home