Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μαραθώνια σύσκεψη ΟΚΥπΥ –Νοσηλευτών για στελέχωση των νοσοκομείων

Offsite Team -
05.06.2020

Μαραθώνια σύσκεψη ΟΚΥπΥ –Νοσηλευτών για στελέχωση των νοσοκομείων

Thumbnail
Οι δηλώσεις του Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου

Μαραθώνια ήταν η σημερινή σύσκεψη του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) με τις συντεχνίες των νοσηλευτών, με στόχο την καταγραφή των πραγματικών αναγκών στελέχωσης των δημοσίων νοσηλευτηρίων με νοσηλευτικό προσωπικό.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για Ios <<<  

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου είπε ότι η σύσκεψη άρχισε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα και σε αυτήν συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των συντεχνιών των νοσηλευτών και οι Προϊστάμενοι των Νοσηλευτικών Διευθύνσεων των Νοσοκομείων της Λευκωσίας, της Πάφου και της Λεμεσού.

Ο κ. Χαριλάου είπε ότι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συζήτησαν στη βάση της μελέτης των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, που έγινε μετά από οδηγίες του ΟΚΥπΥ.

Σημείωσε ότι κατά τη σύσκεψη, καταγράφηκε το υφιστάμενο νοσηλευτικό προσωπικό με το οποίο στελεχώνονται οι διάφορες κλινικές και τα τμήματα των πιο πάνω νοσοκομείων και ποιες είναι οι πραγματικές τους ανάγκες σε προσωπικό, σε συνθήκες 100% πληρότητας, όπως διευκρίνισε.

Είπε, επίσης, ότι διαπιστώθηκε πως κάποιοι θάλαμοι στελεχώνονται με περισσότερο προσωπικό από ό,τι χρειάζεται και κάποιοι άλλοι με λιγότερο, γι΄ αυτό και θα γίνει αναπροσαρμογή του αριθμού του προσωπικού εκεί και όπου χρειάζεται.

Είπε ακόμη ότι συζητήθηκαν και οι άμεσες ανάγκες των νοσηλευτηρίων που θα πρέπει να καλυφθούν ενόψει των καλοκαιρινών αδειών του νοσηλευτικού προσωπικού και οι τρόποι κάλυψης αυτών των αναγκών.

Είπε ότι η σημερινή σύσκεψη αποτελεί συνέχεια της χθεσινής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Υπουργού Υγείας, του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Γενικού Διευθυντή του ΟΚΥπΥ με τις συντεχνίες των νοσηλευτών.

Ανέφερε ότι η συζήτηση διεξήχθη σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα και εξέφρασε την αισιοδοξία του του ότι η συζήτηση θα εξελιχθεί ομαλά μέχρι τέλους, με στόχο την σωστή στελέχωση των νοσηλευτηρίων.   

Ανέφερε ότι υπάρχει η καλή θέληση και από τις δυο πλευρές, ενώ έκανε παράλληλα λόγο για ένα επίπονο έργο λόγω των διαφορετικών φόρμουλων που χρειάζεται να εφαρμοστούν για τη στελέχωση του κάθε θαλάμου. Όπως εξήγησε, η φόρμουλα στελέχωσης μιας εντατικής μονάδας είναι διαφορετική από αυτή ενός γενικού παθολογικού θαλάμου.    

Είπε, επίσης, ότι η σύσκεψη θα συνεχιστεί και την ερχόμενη Τρίτη για καταγραφή των αναγκών στελέχωσης που υπάρχουν και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Λάρνακας, της Αμμοχώστου και του Μακάρειου Νοσοκομείου.

ΚΥΠΕ

Home