Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μας έμειναν σιτηρά για 4μήνες και ζωοτροφές για ενάμιση μήνα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
03.03.2022 - 10:40

Μας έμειναν σιτηρά για 4μήνες και ζωοτροφές για ενάμιση μήνα

Ράλι τιμών - Συνεχείς συσκέψεις, ψάχνουν λύσεις

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Αγώνα δρόμου κάνει το Υπουργείο Γεωργίας και οι άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες ώστε να βρεθούν αποθέματα σιτηρών, αλευριού, αλλά και ζωοτροφών. Η ουκρανική κρίση και η ρωσική εισβολή που παραμένει άγνωστη η έκβασή της, δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους αρμόδιους παρά να τρέξουν για λύσεις. Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση παρακολουθεί και το ράλι τιμών ως απόρροια της κρίσης.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Μιλώντας στην Offsite, ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας Ανδρέας Γρηγορίου ανέφερε ότι υπάρχουν αποθέματα σιτηρών για τους επόμενους 4μιση μήνες και ζωοτροφών για ενάμιση μήνα. Ο κ. Γρηγορίου τόνισε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να βρεθούν   και αποθέματα, τα οποία πρέπει να αγοραστούν. Ωστόσο, ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας ήταν καθησυχαστικός λέγοντας ότι δεν θα ξεμείνουμε. Σημειώνεται ότι η Ρωσία, η Ουκρανία και η Μολδαβία είναι βασικοί προμηθευτές μας σε σιτηρά και πλέον πρέπει να βρούμε άλλες αγορές.

Συντονίζονται

Τις τελευταίες μέρες γίνονται συνεχείς συσκέψεις ενώ  την Τετάρτη συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή που θα μεταφέρει εισηγήσεις στο Υπ. Συμβούλιο.. Παράλληλα, την Τετάρτη έγινε άτυπη σύνοδος των Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε.όπου ανασκοπήθηκε η κατάσταση. Στη σύσκεψη λήφθηκαν καταρχήν αποφάσεις και στις 21 Μαρτίου θα επικυρωθούν.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Το θέμα των σιτηρών θα συζητηθεί και στην αυριανή σύσκεψη που συγκάλεσε στο Προεδρικό ο ΠτΔ για να συζητηθούν οι επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης. Το Υπουργείο Γεωργίας θα είναι έτοιμο να δώσει τις εισηγήσεις του.

Home