Μαθητές: Δεν θα δεχθούμε την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο

Μαθητές: Δεν θα δεχθούμε την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο

Το μήνυμα που έστειλαν οι μαθητές.
Το μήνυμα που έστειλαν οι μαθητές

Το ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο, έστειλαν σήμερα οι μαθητές ανά το παγκύπριο, με τις μαζικές αποχές τους.

Οι μαθητές βρέθηκαν έξω από τις τάξεις, απέχοντας δυο ώρες από τα μαθήματά τους, κατά την 3η και 4η περίοδο.

Σε δηλώσεις του, στο Λύκειο Παλλουριώτισσας, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Παναγιώτης Γεωργίου κατέστησε σαφές πως οι μαθητές «δεν πρόκειται να δεχθούν την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο», σημειώνοντας ότι «δεν θέλουν σχολεία εξεταστικά κέντρα και δεν είναι αυτό το σχολείο που ονειρεύονται».

Όπως πρόσθεσε «τα όσα διέρρευσαν από το Υπουργείο Παιδείας για δήθεν συγκλίσεις είναι απλά συνειδητά ψέματα», για να συμπληρώσει πως «οι μαθητές μένουν αμετάκλητοι στο αίτημα τους για απόσυρση των εξετάσεων ανά τετράμηνο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ποιος πιστεύει ότι είναι ο σκοπός για τον οποίο το Υπουργείο Παιδείας είπε ότι συμφώνησε με τους μαθητές στα 5,75 από τα 6, ο κ. Γεωργίου είπε πως «χθες ήταν μια ξεκάθαρη προσπάθεια από πλευράς Υπουργείου να μας πείσουν να αποσύρουμε τα μέτρα, τα οποία είχαμε εξαγγείλει».

«Κάτι τέτοιο από ό,τι βλέπεται και εσείς δεν έγινε, γιατί η όποια προσπάθεια να επιρρίψουν ευθύνες στο μαθητικό κίνημα και να μας κάνουν να πιστέψουμε πως εμείς -γιατί κάτι τέτοιο έγινε χθες- είμαστε υπαίτιοι τυχόν αποτυχίας του σχεδίου αξιολόγησης θα πέσει στο κενό. Οι συμμαθητές μας σήμερα στέλνουν ξεκάθαρο το μήνυμα πως δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τίποτα παραπλήσιο, ούτε στη φιλοσοφία των εξετάσεων ανά τετράμηνο», είπε.

Αναφορά στην χθεσινή συνάντηση με το Υπουργείο

Κληθείς να αναφέρει αν στη χθεσινή συνάντηση το Υπουργείο προσπάθησε να ρίξει ευθύνες στους μαθητές για το σχέδιο αξιολόγησης ότι φέρουν μερίδιο ευθύνης και δεν μπορεί να προχωρήσει, ο κ. Γεωργίου είπε ότι «χθες μας είπαν ότι αν δεν αποσύραμε τα σημερινά μέτρα θα είχαμε εμείς την αποκλειστική ευθύνη, για τυχόν αποτυχία του διαλόγου, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Όμως εμείς», σημείωσε, «αυτό που θέλουμε δεν είναι ένας διάλογος πλασματικός. Θέλουμε πραγματικό και ουσιαστικό διάλογο και με τη σημερινή μας αποχή νομίζω αποδεικνύουμε ότι θέλουμε διάλογο, θέλουμε να υπάρξουν συγκλίσεις, αλλά στη σωστή βάση για ένα καλύτερο ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο».

Ερωτηθείς αν οι μαθητές θα προχωρήσουν με περαιτέρω μέτρα, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν συνάντηση με τους εμπλεκόμενους φορείς, προσθέτοντας ότι έπεται ένας διάλογος.

Ωστόσο, είπε ότι «αν δούμε ότι το Υπουργείο παραμένει αμετάκλητο στο κύριο αίτημα μας,  που είναι να αποσυρθούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο, τότε είμαστε έτοιμοι να πάρουμε πιο δυναμικά μέτρα».

 

Home