Μαζική κινητοποίηση μαθητών & φοιτητών έξω από Υπ. Παιδείας

Μαζική κινητοποίηση μαθητών & φοιτητών έξω από Υπ. Παιδείας

Στους δρόμους σήμερα μαθητές και φοιτητές - Τι ζητούν

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα μαθητές και φοιτητές διαμαρτυρόμενοι για πρακτικές και αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας. Η κινητοποίηση θα γίνει στις 10:30 το πρωί έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Η ΠΣΕΜ, η παγκύπρια οργάνωση των μαθητών, δηλώνει πως το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με την επιμονή του για επιβολή των εξετάσεων ανά τετράμηνο δεν της αφήνει άλλη επιλογή από το να αντιδράσει δυναμικά και καλεί όλους τους μαθητές σε μαζική κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας, σήμερα την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, η ώρα 10:30, ώστε να στείλουν ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα δεχτούν να μετατραπούν τα σχολεία σε κέντρα βαθμοθηρίας και εξετάσεων.

Η ΠΟΦΕΝ, το κίνημα των φοιτητών, ζητά το συνολικό κονδύλι αλλά και ότι τα κριτήρια για τη φοιτητική χορηγία και το φοιτητικό πακέτο να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2012, ενώ ως πρώτο βήμα ζητά την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού για να επιστρέψει το κονδύλι της φοιτητικής μέριμνας τουλάχιστον στα επίπεδα του 2016.  

Ακόμη, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων ζητά άμεση μείωση των ενοικίων και καλεί την Κυβέρνηση για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης του ζητήματος, καθώς και για άμεση τροχιοδρόμηση κατασκευής φοιτητικών εστιών.  

Παράλληλα, ζητά μείωση των υπέρογκων διδάκτρων που οι φοιτητές πληρώνουν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και διασύνδεση των διδάκτρων με την κάλυψη παροχής βιβλίων κα υλικών μαθημάτων.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Παιδείας εκφράζει λύπη για την απόφαση της ΠΣΕΜ τη στιγμή που, όπως αναφέρει, υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση, όπου - στο πλαίσιο του θεσμικού διαλόγου που έχει ήδη δρομολογήσει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για την Αξιολόγηση του Μαθητή - αναμένεται η κατάθεση των απόψεων και εισηγήσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων,  συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών.

Όσον αφορά την ΠΟΦΕΝ, σε χθεσινή συνάντηση αποφασίστηκε σύσταση ειδικής επιτροπής και έναρξη διαλόγου.

Home