Με ταξιδιωτικό ιστορικό όλα τα κρούσματα- Αρνητικός αρχικά ο ένας

Με ταξιδιωτικό ιστορικό όλα τα κρούσματα- Αρνητικός αρχικά ο ένας

Από που ήρθαν τα νέα κρούσματα

Πέντε νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή(12/06) το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με αρμόδιες πληροφορίες όλα τα κρούσματα έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό. Συγκεκριμένα, από την ιχνηλάτηση, το 1 κρούσμα είναι επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος που επέστρεψε από την Αγγλία στις 7/6. Και αυτό το άτομο είχε ταξιδέψει στην ίδια πτήση. Το 2ο κρούσμα είναι επαφή από την ιχνηλάτηση κρούσματος που έφτασε επίσης από την Αγγλία στις 8/6. Και αυτό το άτομο είχε ταξιδέψει στην ίδια πτήση, τα δύο άτομα δεν σχετίζονται φιλικά ή οικογενειακά. Το 3ο άτομο είναι επαφή από το περιβάλλον του χθεσινού ατόμου και είχε επιστρέψει στις αρχές Μαΐου από Ηνωμένο Βασίλειο.

Το κρούσμα από τους επαναπατρισθέντες επέστρεψε χθες από την Ντόχα.

Το κρούσμα από τα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας είχε επιστρέψει από το Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές Ιουνίου, ήταν αρνητικό στο τεστ που του έγινε κατά την άφιξή του και στη συνέχεια ανέπτυξε συμπτώματα και παραπέμφθηκε από τον Προσωπικό του Ιατρό για περαιτέρω διερεύνηση. Είναι παρόμοια περίπτωση με άλλο κρούσμα που είχαμε τις προηγούμενες μέρες, γεγονός που δείχνει πόσο σημαντικό είναι να τηρείται ο αυτοπεριορισμός από τα άτομα που επαναπατρίζονται και τα άτομα που είναι επαφές κρουσμάτων.

Αναλυτικά, τα σημερινά κρούσματα προέκυψαν από τα ακόλουθα προγράμματα:

  • Από σύνολο 39 δείγματα που λήφθηκαν τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα. Πρόκειται για δύο άτομα από ιχνηλάτηση επαφών κρουσμάτων από πτήσεις και ένα άτομο από ιχνηλάτηση επαφών κρούσματος με ταξιδιωτικό ιστορικό.
  • Από σύνολο 279 δείγματα που λήφθηκαν από επαναπατρισθέντες, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Σημειώνεται ότι έχουν εντοπιστεί οι στενές επαφές του ατόμου και έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα σχετικά πρωτόκολλα.
  • Από σύνολο 261 δείγματα από το πρόγραμμα παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Πρόκειται για επαναπατρισθέντα, ο οποίος είχε υποβληθεί σε εργαστηριακή εξέταση κατά την άφιξή του και ήταν αρνητικός στον ιό, βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ανέπτυξε συμπτώματα και παραπέμφθηκε από τον Προσωπικό του Ιατρό στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας για έλεγχο.
Home