Μεγάλη ταλαιπωρία στη Λεμεσό - Εξαίρεση λέει ο Υπ.Υγείας (VID)

Μεγάλη ταλαιπωρία στη Λεμεσό - Εξαίρεση λέει ο Υπ.Υγείας (VID)

Δείτε το βίντεο

  ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΑΡΟΥΛΑ ΑΛΕΞΗ / DIGITAL TV

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται το εμβολιαστικό πλάνο του Υπουργείου Υγείας, ωστόσο κατά την σημερινή ημέρα δεκάδες πολίτες στην Λεμεσό, υπέστησαν απίστευτη ταλαιπωρία καθώς από νωρίς το πρωί γινόταν το αδιαχώρητο στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» που λειτουργεί ώς κέντρο εμβολιασμού,  με τους πολίτες να στριμώχνονται μετά τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στα ραντεβού. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Χαρακτηριστικές είναι άλλωστε και οι φωτογραφίες που ανέβασαν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης , με  το χάος που επικρατούσε  Την ίδια ώρα, οδηγοί για να διανύσουν απόσταση πεντακοσίων μέτρων, χρειάζονταν πέραν της μισής ώρας. Η σημερινή μέρα στο εμβολιαστικό κέντρο σημαδευτηκε με φωνές και διαμαρτυρίας πολιτών που ανέμεναν για ώρες έξω στον ήλιο, με τους υπευθύνους να κάνουν έκκληση για υπομονή.

Σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης o Υπουργός Υγείας,  δήλωσε πως η οργάνωση και διεκπεραίωση της διαδικασίας εμβολιασμών είναι υποδειγματική σε όλα τα κέντρα και οι σημερινές εικόνες από τη Λεμεσό αποτελούν εξαίρεση, που αμαυρώνουν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται. 

Το Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού επικεντρώνεται αυτή την περίοδο στον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας των 30-38 ετών. Ανάρπαστα έγιναν και σήμερα τα ραντεβού για εμβολιασμό, από τα άτομα ηλικίας 37-38 ετών,για τα οποία ηταν διαθέσιμη η πύλη εμβολιασμού. Μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά, εξυπηρετήθηκαν πέραν των δεκα χιλιάδων ατόμων, με τα τεχνικά προβλήματα να ταλαιπωρούν και σήμερα αρκετούς πολίτες… 

Μέχρι και η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Υγείας, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο fcb εξέφρασε την αγανάκτηση της για τις καθυστερήσεις που υπήρχαν στην πύλη εμβολιασμού.

Σύμφωνα τώρα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Υγείας, η Πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει για τις ηλικιακές ομάδες 35-36 ετών Πέμπτη 6 Μαΐου, από 7:30 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ, 33-34 ετών την Παρασκευή 7 Μαΐου, από 7:30 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ. 

Στο μεταξύ στην μάχη των εμβολιασμών ρίχνονται από αύριο και οι προσωπικοί ιατροί, οι οποίοι θα εμβολιάζουν για την ώρα, άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω με το εμβόλιο της Astrazeneca.

 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Από αύριο, θα ενεργοποιηθεί ο νέος τρόπος διευθέτησης ραντεβού για εμβολιασμό.  Συγκεκριμένα, πλεον,  μόνο ένα άτομο θα έχει  τη δυνατότητα διευθέτησης ραντεβού για κάθε δικαιούχο, μπορεί να είναι ο ίδιος ο δικαιούχος ή εκπρόσωπός του. Ο εκπρόσωπος του δικαιούχου μπορεί να καθοριστεί οποιοδήποτε άτομο, στο οποίο ο δικαιούχος επιθυμεί να παραχωρήσει τα στοιχεία του. Το 1474 δεν θα μπορεί πλέον να διευθετεί ραντεβού. Θα έχει όμως τη δυνατότητα ακύρωσης ενός ραντεβού που θα έχει προηγουμένως διευθετηθεί από τον δικαιούχο ή εκπρόσωπό του.

Δείτε το βίντεο:

Home