Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μεγάλο ενδιαφέρον για 1η δόση μετά τις ανακοινώσεις μέτρων

Offsite Team -
25.11.2021 - 14:51

Μεγάλο ενδιαφέρον για 1η δόση μετά τις ανακοινώσεις μέτρων

Τα επόμενα βήματα της ενισχυτικής δόσης και ο εμβολιασμός στα παιδιά- Όσα είπε ο κ. Ταμπούρης στην "Offsite on Air"

Γράφει η Αλεξία Μιχαηλίδου 

Για το ρυθμό εμβολιασμών στην χώρα μας αλλά και τα επόμενα βήματα της ενισχυτικής δόσης, μίλησε στην εκπομπή Offsite on Air, την Πέμπτη (25/11), ο Αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών υπηρεσιών, κύριος Ευαγοράς Ταμπούρης.

Θέμα συζήτησης της εκπομπής αποτέλεσε και ο εμβολιασμός στα μικρότερα παιδιά αλλά και το δικαίωμα στα άτομα κάτω των 40 ετών να προχωρήσουν με ενισχυτική δόση.

Αρκετός κόσμος προχώρησε στα εμβολιαστικά κέντρα μετά και τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με την ενισχυτική δόση όπως δήλωσε στην εκπομπή ο κ. Ταμπούρης.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με όλα τα εμβολιαστικά κέντρα, ανέφερε ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και για την χορήγηση της 1ης δόσης του εμβολίου. Όπως ανέφερε 90923 άτομα έκαναν την ενισχυτική δόση μέχρι σήμερα.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο συγκεκριμένος αριθμός των ραντεβού ανέφερε πως είναι 1000 ραντεβού στην μια αίθουσα, ενώ στην δεύτερη αίθουσα υπάρχουν τα walk – in κέντρα, με την μεγαλύτερη προσέλευση να είναι στην Λευκωσία.

Παράλληλα, αναφορά έκανε και στην Κρατική Έκθεση όπου υπήρξαν 1000 διευθετήσεις ραντεβού και τις αύξησαν στις 1200 για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σε ερώτημα αν αυξάνεται το ενδιαφέρον και από ανεμβολίαστους το επόμενο διάστημα μετά και τις απαγορεύσεις που θα ισχύουν από τις 15 Δεκεμβρίου, απάντησε ότι από την περασμένη εβδομάδα έχουν αυξήσει τον αριθμό των εμβολίων, ανάλογα με τις ανάγκες για τις αυξήσεις στα εμβολιαστικά κέντρα.

Συμπλήρωσε ότι όσοι δεν πρόλαβαν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, έχουν την ευχέρεια να αποταθούν στα walk – in κέντρα.

Σημαντική αναφορά έκανε και στην επέκταση του ωραρίου από τις 15:00 μέχρις τις 18:00 στα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, σε όλες τις επαρχίες:

•    στη Πάφο το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου

•    στη Λεμεσό το Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού

•    στη Λευκωσία τη Κρατική Έκθεση Β

•    στη Λάρνακα το Λιμάνι Λάρνακος

•    στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου το Κέντρο Υγείας Αμμοχώστου

Απόγευμα όπως συμπλήρωσε δεν εργάζονται, το Κέντρο Υγείας Λατσιών και Λινόπετρας.

Συμπλήρωσε ότι η ενισχυτική δόση γίνεται στα άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω είτε στα walk in, είτε μέσω ραντεβού από την πύλη εμβολιασμού, όμως σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διευθυντή Νοσηλευτικών υπηρεσιών, υπάρχει έγκριση από το υπουργικό για τους ενήλικες άνω των 18 ετών για εμβολιασμό. 

Σύμφωνα όμως με το Δελτίο Τύπου όπως εξήγησε μιλά μόνο για άνω των 40 ετών όμως κατά την άποψη του, πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί και για μικρότερη ηλικία.

Σε ερώτηση για τον εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών ,εάν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο και αν ναι αν θα παραχωρείτε από τα Κέντρα εμβολιασμών ή θα δοθούν εμβόλια σε παιδίατρους απάντησε:

«Από όσο γνωρίζω για πρώτη απόφαση είναι να συνεχίσουν στα εμβολιαστικά κέντρα και οι μικρότερες ηλικίες. Φυσικά θα γίνουν και κάποιες διευθετήσεις με τον τρόπο που θα γίνονται τα παιδιά, όσα ενδιαφέρονται και ίσως σε ξεχωριστό σημείο, να μην εμπλέκονται με τους μεγαλύτερους. Θα έχουν μια πιο νεανική εξυπηρέτηση από τα άτομα, οι επισκέπτες υγείας είναι χρόνια που εμβολιάζουν παιδιά. Δεν θα έχουμε οποιοδήποτε πρόβλημα πιστεύω απλώς θα πρέπει να κάνουμε και λίγο πιο ευχάριστο το περιβάλλον για τις μικρότερες ηλικίες».

Το μήνυμα που δίνει στον κόσμος ο Αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών υπηρεσιών είναι:

«Εμείς είμαστε έτοιμοι να τους εξυπηρετήσουμε ως Υπουργείο Υγείας, εμβόλια υπάρχουν για όλους να μην ανησυχούν και να προσπαθούν να χρησιμοποιούν όλη την ημέρα τα κέντρα των εμβολιασμών για να μην γίνεται συνωστισμός στις πρωινές ώρες. Ήδη από την Δευτέρα που δώσαμε ανακοίνωση, αρκετός κόσμος χρησιμοποιεί όλη τη διάρκεια της ημέρας και εξυπηρετούνται χωρίς καμία δυσκολία».

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην εκπομπή 'Offsite on Air':

Home