Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μέχρι 31/5 η δήλωση στοιχείων νεοσυλλέκτων-Τι πρέπει να γνωρίζουν

Offsite Team -
22.05.2021

Μέχρι 31/5 η δήλωση στοιχείων νεοσυλλέκτων-Τι πρέπει να γνωρίζουν

Βήμα-βήμα πώς θα συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα οι νεοσύλλεκτοι - Βίντεο - Η αθλητική δοκιμασία δοκίμων και οι ημερομηνίες πριν την κατάταξη

Μόλις εννέα ημέρες έχουν στη διάθεσή τους οι νεοσύλλεκτοι για να υποβάλουν τα στοιχεία τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας κατάταξης. Συγκεκριμένα η πλατφόρμα τέθηκε σε λειτουργία από τις 7 Μαΐου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 31 Μαΐου, με την καταχώρηση των στοιχείων των νεοσυλλέκτων να είναι υποχρεωτική. 

Μέχρι στιγμής το 38% των στρατεύσιμων της 2021 ΕΣΣΟ έχουν συμπληρώσει τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ωστόσο εκφράζεται αισιοδοξία ότι μέχρι την 31η Μαΐου ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σημειώνεται ότι για να συμπληρώσει κάποιος την πλατφόρμα χρειάζεται μόνο μερικά λεπτά, με την διαδικασία να είναι αρκετά εύκολη. Παράλληλα εκτός από τα στοιχεία θα πρέπει να καταχωρηθούν σε μορφή pdf και κάποια πιστοποιητικά/βεβαιώσεις των νεοσυλλέκτων όπως για παράδειγμα η ταυτότητα (μπροστινή και πίσω όψη), το iban και δικαιολογητικά μοριοδότησης.

Δείτε στο βίντεο τον τρόπο συμπλήρωσης των στοιχείων

>>>Βρείτε εδώ την πλατφόρμα Υποβολής Στοιχείων 2021 ΕΣΣΟ

Θα χάσουν ευκαιρία επιλογής για το πού θέλουν να υπηρετήσουν

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας Αντισυνταγματάρχης (ΠΒ) Χρίστος Πιερή, αν κάποιοι νεοσύλλεκτοι δεν προχωρήσουν στην καταχώρηση των στοιχείων τους μέχρι τις 31 Μαΐου, δεν θα ληφθούν υπόψη τυχόν επιθυμίες τους για την φρουρά τοποθέτησης τους και για τα Όπλα ή Σώματα υπηρέτησης τους.

Μετά και που θα κλείσει η πλατφόρμα οι ενδιαφερόμενοι δε θα μπορούν να δηλώσουν την επιθυμία τους να υπηρετήσουν ως δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί, ενώ η επιλογή σε Όπλο και Σώμα θα γίνει μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος τοποθέτησης που γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Όσοι νεοσύλλεκτοι δεν καταχωρήσουν μέσω της πλατφόρμας εντός της καθορισμένης προθεσμίας τις προτιμήσεις και τα ανάλογα πιστοποιητικά, η επιθυμία τους θα τοποθετηθούν σε Μονάδες με γνώμονα αποκλειστικά τις υπηρεσιακές ανάγκες της Εθνικής Φρουράς. 

Η κατάταξη των νεοσυλλέκτων θα αρχίσει στις 19 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 26 του ίδιου μήνα.

Η διαγωνιστική επιλογή και οι αθλητικές δοκιμασίες

Στο μεταξύ όπως εξήγησε στο ΚΥΠΕ ο κ. Πιερής η υγειονομική εξέταση και η διαγωνιστική επιλογή για τα ειδικά όπλα (Καταδρομές, Στρατονομία και Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών) θα γίνουν πριν την κατάταξη των νεοσυλλέκτων.  

Σε ό,τι αφορά την αθλητική δοκιμασία των δοκίμων θα γίνει στις 5 Ιουλίου και η γραπτή δοκιμασία τους στις 6 Ιουλίου, ενώ η αγωνιστική για τα ειδικά όπλα θα γίνει στις 7 Ιουλίου.  

Οι δοκιμασίες θα αφορούν μόνο όσους έχουν καταχωρήσει τα στοιχεία και τις επιθυμίες τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

«Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι διότι πρέπει να περάσουν από υγειονομική εξέταση, πριν την κατάταξη τους, που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Ιουνίου μέχρι 2 Ιουλίου και να θεωρηθούν ότι είναι ικανοί να αγωνιστούν για τα ειδικά όπλα και για δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί», υπογράμμισε.

Άρα, συνέχισε, πρέπει να ειδοποιηθούν πρώτα από την πλατφόρμα για την παραλαβή των ειδών ένδυσης και υπόδησης και την υγειονομική εξέταση, όπως έχει καθοριστεί από το φετινό πρόγραμμα.

Home