Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Mέχρι πότε θα συνεχιστεί ο καύσωνας στην Κύπρο

Offsite Team -
07.09.2020 - 12:02

Mέχρι πότε θα συνεχιστεί ο καύσωνας στην Κύπρο

Thumbnail
Συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών στην Αν. Μεσόγειο, σύμφωνα με Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό

Συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών τόσο μέγιστων όσο και ελάχιστων θα επικρατήσουν στην ανατολική Μεσόγειο από τις 7/9/2020 μέχρι 20/9/2020, όπως αναφέρει το δελτίο μεσοπρόθεσμης πρόγνωσης καιρού Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO), που δίνει στη δημοσιότητα το Τμήμα Μετεωρολογίας

Σύμφωνα με την οδηγία 202013 του Climate Watch Advisory Group, του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO), το κύμα υψηλών θερμοκρασιών που επηρεάζει την νοτιοανατολική Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο από τις 23 Αυγούστου εξακολουθεί να επηρεάζει τις πιο πάνω περιοχές, τουλάχιστον μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

 

Όπως σημειώνεται, θα παρατηρείται θετική απόκλιση από 1 μέχρι και 3 βαθμούς και τοπικά από 3 μέχρι 6 βαθμούς στις μέγιστες αλλά και στις ελάχιστες θερμοκρασίες.

Στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης τα μέγιστα θα κυμαίνονται από 30 μέχρι 35 βαθμούς στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου από 35 και 40 στα νότια.

Τα θερμοκρασιακά ελάχιστα παρουσιάζονται ιδιαίτερα ψηλά με διαφοροποίηση από τα κανονικά της εποχής και θα κυμαίνονται από 1 μέχρι 3 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Την εβδομάδα 14 – 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται πτώση στις μέγιστες θερμοκρασίες ενώ οι ελάχιστες παραμένουν σε ιδιαίτερα ψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΚΥΠΕ

Home