Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μείωση στην τιμή των καυσίμων στα κατεχόμενα

Offsite Team -
15.03.2022 - 21:25

Μείωση στην τιμή των καυσίμων στα κατεχόμενα

Η τελευταία αύξηση στα καύσιμα σημειώθηκε στις 10/3, αναφέρουν τα τ/κ ΜΜΕ

Μείωση στην τιμή των καυσίμων ανακοινώθηκε στα κατεχόμενα, μετά από συνεχόμενες αυξήσεις τους τελευταίους μήνες, τις χθεσινές διαμαρτυρίες των εργαζομένων σε μέσα μαζικής μεταφοράς και την μείωση του πετρελαίου μπρεντ.  

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο «πρωθυπουργός», Φαΐζ Σουτζούογλου ανακοίνωσε ότι η μείωση στην βενζίνη 95 οκτανίων θα είναι της τάξης 1,42 ΤΛ και από 18.75 ΤΛ πέφτει στις 17.33 ΤΛ το λίτρο, η βενζίνη 98 οκτανίων από 19.00 ΤΛ πέφτει στις 17.58 ΤΛ , η Euro Diesel με 3 ΤΛ μείωση από 21.07 ΤΛ θα πωλείται στις 18.07 ΤΛ και η κηροζίνη από 19.47 ΤΛ σε 17.02 ΤΛ.

 

Τα τ/κ ΜΜΕ σημειώνουν ότι η τελευταία αύξηση στα καύσιμα σημειώθηκε στις 10 Μαρτίου.

 

Με χθεσινή απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου», αναφέρεται, τροποποιήθηκε ο «νόμος περί καυσίμων» και οι τιμές θα καθορίζονται κάθε εργάσιμη ημέρα.  

Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί απόψε στην «επίσημη εφημερίδα» και από τα μεσάνυχτα θα ισχύουν οι μειώσεις.  

Ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας», Κουτλού Εβρέν διευκρίνισε ότι ο καθορισμός της τιμής των καυσίμων θα γίνεται αυθημερόν ανάλογα με τις τιμές που θα ισχύουν διεθνώς και τις τιμές συναλλάγματος.  

Η Κύπρος, είπε, ως νησιωτική «χώρα», εισάγει πετρέλαιο. «Οι αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου λόγω παγκόσμιων κρίσεων, οι συναλλαγματικές διακυμάνσεις έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία μας, αυξάνουν το κόστος των παραγωγών μας και μειώνουν την αγοραστική δύναμη του λαού μας. Εργαζόμαστε για να προστατεύσουμε την αγοραστική δύναμη και τις ισορροπίες της αγοράς με τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», πρόσθεσε.  

ΚΥΠΕ

Home