Μεριμνά για την ευημερία των ζώων η Αστυνομία Κύπρου

Τι ανακοίνωσε η Αστυνομία Κύπρου στο Twitter

Την μέριμνα στην εφαρμογή των Νόμων και των Κανονισμών για την προστασία των δικαιωμάτων και ευημερία των ζώων εκφράζει μέσω του Twitter η Αστυνομία Κύπρου.

Τι αναφέρει η Αστυνομία Κύπρου στην ανάρτηση:

"Τα ζώα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του οικοσυστήματος μας, είναι έμψυχα όντα με δικαίωμα ζωής, υγείας και ευημερίας. 

H Αστυνομία Κύπρου, ως θεσμός της Κυπριακής Κοινωνίας που μεριμνά για την εφαρμογή των Νόμων και των Κανονισμών για την προστασία των δικαιωμάτων, δίδει ιδιαίτερη σημασία στα θέματα που αφορούν στην προστασία και ευημερία των ζώων.

Κατά καιρούς η Αστυνομία αντιμετωπίζει αριθμό περιστατικών βαναυσότητας και σκληρότητας εναντίον ανυπεράσπιστων ζώων και μέλη μας καλούνται να αντιμετωπίσουν περιστατικά κακοποίησης, κακομεταχείρισης και εγκατάλειψης ζώων και προβαίνουν στις ανάλογες ενέργειες, βάσει της Νομοθεσίας σε συνεργασία με άλλους φορείς και υπηρεσίες.

 Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα τα μέλη της Κοινοτικής Αστυνόμευσης καθώς και μέλη της Αστυνομίας που εργάζονται σε Αστυνομικούς Σταθμούς, ασχολούνται με θέματα κακοποίησης ζώων. Επίσης, λειτουργούν δύο αξιωματικοί σύνδεσμοι σε κάθε επαρχία, οι οποίοι έχουν ως καθήκον το συντονισμό των ενεργειών με τις άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες."

10